Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιορτάζουμε την πανσέληνο με μουσική

Εικόνα του άρθρου Γιορτάζουμε την πανσέληνο με μουσική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2016, 16:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Πανσέληνος σήμερα, και το υπουργείο Πολιτισμού, όπως κάθε χρόνο, τη γιορτάζει με διάφορες εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, με ελεύθερη είσοδο.

Στα Γιάννενα, στο Ιτς Καλέ στο Κάστρο, στις 21:00, θα γίνει συναυλία της μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρας Γκράβας και του Δημήτρη Υφαντή από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών. Στο πιάνο θα συνοδεύει ο Πέτρος Μπούρας. Θα ακουστούν τραγούδια σημαντικών ελλήνων συνθετών.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Μεγάλου Γαρδικίου, κοντά στην Ελεούσα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και ο δήμος Ζίτσας θα φιλοξενήσουν τη Μελίνα Κανά. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00.

Στην Άρτα, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, στις 21:00, θα γίνει συναυλία με τον Γιώργο Γάκη, ενώ θα ακολουθήσει παρατήρηση στον έναστρο ουρανό με τηλεσκόπια.

Στη Θεσπρωτία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας διοργανώσει μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας, στις 21:00, σε συνεργασία με τον δήμο Σουλίου, ενώ παράλληλα το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας θα παραμείνει ανοιχτό από τις 20:00 έως τις 23:00.

Τέλος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας θα παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης μέχρι τις 11 το βράδυ, με την είσοδο από τις 8 το βράδυ να είναι ελεύθερη για το κοινό. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί συναυλία στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης, η οποία, όπως ανακοινώθηκε, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back