ΒΙΒΛΙΟ

«Γινάτι»: Το νέο μυθιστόρημα του Γ. Καλπούζου

Εικόνα του άρθρου «Γινάτι»: Το νέο μυθιστόρημα του Γ. Καλπούζου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2018, 21:17
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Γινάτι-Ο σοφός της λίμνης» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου, το οποίο θα ξεκινήσει το ταξίδι του από τα Γιάννενα. Η παρουσίαση του βιβλίου του θα γίνει στις 22 Μαρτίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Γιάννης Καλπούζος, με καταγωγή από την Άρτα, μπήκε δυναμικά στον χώρο της λογοτεχνίας πριν από δέκα χρόνια με το ιστορικό μυθιστόρημα «Ιμαρέτ», το οποίο είχε πάρει το βραβείο αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Το «Γινάτι» είναι ένα βιβλίο η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται στα Γιάννενα. Πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές πορεύονται στα χρόνια της ιταλικής κατοχής των Ιωαννίνων του 1917, της πρώτης απόπειρας δημιουργίας Βλάχικου Πριγκιπάτου στην Πίνδο μέχρι της εξόρυξης πετρελαίου στη Δραγοψά μέχρι τις εποχές του διχασμού σε βενιζελικούς και αντιβενιζελικούς και της μάστιγας της ληστοκρατίας στην Ήπειρο.

Την παρουσίαση του βιβλίου του διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων, η ΧΕΝ Ιωαννίνων, η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το βιβλιοπωλείο Μάντζιος και οι εκδόσεις Ψυχογιός.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος και διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου Παύλος Μαυρόγιαννης, η φιλόλογος και γραμματέας της ΧΕΝ Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου και ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν η αφηγήτρια Δώρα Τάτση και η Κατερίνα Σπυρίδων και ο Χρήστος Ιωαννίδης, μέλη της θεατρικής ομάδας της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου. Μουσικά θα συμμετάσχουν: Γιώργος Μπέλλος (κλαρίνο), Σοφία Εξάρχου (τραγούδι), Βασίλης Αβραάμ (βιολί), Κώστας Μπέλλος (λαούτο), Αντώνης τζιάσιος (ντέφι). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μίλτος Γήτας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος και η πρόεδρος της ΧΕΝ Ιωαννίνων Πόπη Στεφανίδη.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back