Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 22-12-2020, 18:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ψηφιακά ήταν φέτος τα βραβεία ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμου». Ο «Γαστρονόμος» για 13η χρονιά βράβευσε ανθρώπους που επιμένουν να παράγουν, να μεταποιούν ή να εμπορεύονται ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.

Ένα από τα φετινά βραβεία δόθηκε σε μια γιαννιώτικη επιχείρηση. Το «Εργαστήριο Τέλης Γιάννενα» με τα χειροποίητα μαχαίρια και κοπτικά εργαλεία, στην οδό Ζάππα, στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, πήρε το βραβείο «Αλέξανδρος Γιώτης». Το εργαστήριο υπάρχει από το 1933. Σήμερα την οικογενειακή παράδοση στην κατασκευή χειροποίητων εργαλείων συνεχίζει η τρίτη γενιά. Δύο άνθρωποι, η Ράνια Πιτένη και ο Βαγγέλης Γκόγκος, που με σεβασμό στην παράδοση αλλά και με το δικό τους όραμα, αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του σήμερα.

Η ιστορία του εργαστηρίου και των ανθρώπων του, όπως και οι ιστορίες των υπόλοιπων βραβευμένων, θα παρουσιαστούν στον «Γαστρονόμο» της εφημερίδας «Καθημερινής» που θα κυκλοφορήσει ανήμερα των Χριστουγέννων.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa