ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Γιάννενα Τώρα»: Έμειναν… μισά

Εικόνα του άρθρου «Γιάννενα Τώρα»: Έμειναν… μισά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2019, 22:44
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα πριν από πέντε χρόνια είχε καταφέρει να μπει στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων με ένα ποσοστό 8,2% που αντιστοιχούσε σε 3.884 ψήφους και να εκλέξει δύο δημοτικούς συμβούλους. Δύο δημοτικούς συμβούλους εκλέγει και σε αυτή την αναμέτρηση (βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, τα οποία όμως δεν αναμένεται να επηρεάσουν τον αριθμό των εδρών), αλλά τα «Γιάννενα Τώρα» δεν είναι αυτά που ήταν. Η εκλογική τους δύναμη μειώνεται σημαντικά στο 3,62%. 

Η παράταξη δηλαδή έχασε πάνω από μισές ψήφους. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, οι παράγοντες μπορεί να είναι πολλοί: η «φρεσκάδα» που δεν υπήρχε πια, η συσχέτιση με τις υπόλοιπες δυνάμεις, και δη της κεντροδεξιάς όπου κινείται ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Μπαρτζώκας και άλλα στελέχη, και βέβαια οι όποιες προσδοκίες είχαν από μια νέα, εν έτει 2014, παράταξη όσοι την ψήφισαν και δεν επιβεβαιώθηκαν.

Οι 2000 «χαμένες» ψήφοι της παράταξης του πανεπιστημιακού καθηγητή κ. Μπαρτζώκα διασκορπίστηκαν προφανώς σε άλλους εκλογικούς συνδυασμούς.


* Φωτο αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back