ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (6-7 Απριλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (6-7 Απριλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2024, 18:45
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Aρκετές είναι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται αυτό το σαββατοκύριακο (6-7 Απριλίου) στα Γιάννενα. Οι εκδηλώσεις είναι κυρίως θεατρικές, τις οποίες παρουσιάζουν ομάδες της πόλης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν ανακοινωθεί:


6 Απριλίου

Polkar στον Πολυχώρο Αγορά

Στις 6 Απριλίου, στις 21:30, οι Polkar, οι «πανηγυρτζήδες Balkan» του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου και του μουσικού Γιάννη Κυρατσού, θα είναι στα Γιάννενα, στον Πολυχώρο Αγορά.

Είσοδος 12 ευρώ.

Συναντήσεις με συγγραφείς: Βίβιαν Στεργίου και Γιάννης Μπαλαμπανίδης

Δύο νέους συγγραφείς αλλά και τακτικούς αρθρογράφους της εφημερίδας «Καθημερινή», τη Βίβιαν Στεργίου και τον Γιάννη Μπαλαμπανίδη, έχει προσκαλέσει το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Λογοτεχνία, Δημοφιλής Κουλτούρα, Ιδέες» το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 20:00, στο καφέ-μπαρ Σκάλα.

Με τους συγγραφείς θα συνομιλήσουν ο Κώστας Καραβίδας, διδάσκων στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κριτικός λογοτεχνίας, και ο Λάμπρος Φλιτούρης, αναπληρωτής καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας: Μemory Lane

Tην ομαδική έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Συλλόγου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΦΩΣΠΙ), με τίτλο «Memory Lane», φιλοξενεί το Photometria Photography Center (PPC, ΚΑ’ Φεβρουαρίου 184) από 6 έως 21 Απριλίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 6 Απριλίου, στις 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


6 και 7 Απριλίου

Θέατρο: «Οι Δούλες»

Η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανεβάζει το έργο «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 21:00, και κάθε Κυριακή, στις 20:00, μέχρι και τις 28 Απριλίου, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ σκηνοθετεί ο Γιάννης Κοντός, ο οποίος είναι και ένας από τους ηθοποιούς της παράστασης. Μαζί του στη σκηνή η Αφροδίτη Αθανασιάδου και η Κίκα Ζαχαριάδου. Βοηθός σκηνοθέτη η Μαρία Κεβρεκίδου.

Εισιτήριο: 10 ευρώ, 7 ευρώ το μειωμένο.

Θέατρο: «Καημός»

Δύο τελευταίες παραστάσεις στις 6 και 7 Απριλίου, στις 21:00, για τον «Καημό» που ανεβάζει η «Θεατρική Συμπαιγνία» στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ).

Επτά ιστορίες, που μιλούν για τον ανθρώπινο καημό, για τη βιαιότητα της ζωής, για την «άγρια» γυναικεία φύση, για την αγάπη και τον έρωτα, πλέκουν μια σύγχρονη παράσταση υπό τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και με επιρροές από τις κινήσεις-χορούς και τις μουσικές των «παραδοσιακών performer» της Ηπείρου.

Σκηνοθετεί η Γιολάντα Καπέρδα. Παίζουν: Κατερίνα Βασιλείου, Χρήστος Δημητρίου, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Τερέζα Παπακώστα, Βασίλης Σιάφης, Διονυσία Φειδοπούλου. Μουσικός επί σκηνής: Τερέζα Παπακώστα.

Η παράσταση «Καημός» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τιμή εισιτηρίου: 13€, 10€ μειωμένο
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τηλ. κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ μπαρ Σκάλα, βιβλιοπωλεία "Αναγνώστης" & "Χαρτέξ" και ηλεκτρονικά https://www.more.com/theater/kaimos/. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Θέατρο: «Δυόμισι φόνοι & ένα μπουλντόγκ»

Τις παραστάσεις της συνεχίζει η ομάδα τέχνης «βορείως» με το έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Δυόμισι Φόνοι & Ένα Μπουλντόγκ», στο θεατράκι της ομάδας εντός του ΚΕΠΑΒΙ (στην αίθουσα 120), στις 6 και 7 Απριλίου, στις 20:30.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Σεντελές, ο οποίος έχει παράλληλα τη μουσική επιμέλεια και τη σκηνογραφία.
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Χαρά Καρυωτάκη, Χρήστος Σδράλλης, Γεωργία Παπαδημητρίου, Χαρά Παπαδημητρίου, Πάνος Σεντελές, Γιάννης Σεντελές και Ρίζος Τραγουδαρας.

Εισιτήριο 10 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο. Απαραίτητη η κράτηση στο τηλέφωνο 6941468358.

Παιδικό θέατρο: «Κουρδισμένοι»

Την παιδική παράσταση με τίτλο «Κουρδισμένοι» της Στέλλας Μιχαηλίδου ανεβάζει το Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14) το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 18:00, και την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 11:30. Η παράσταση θα ανεβαίνει κάθε σαββατοκύριακο μέχρι 28 Απριλίου.

Σκηνοθετεί ο Πέτρος Χριστακόπουλος. Πρωτότυπη μουσική ο Γιάννης Γαλίτη.

Παίζουν: Μιχάλης Γκοργκούλης, Λένα Σοκορέλη, Γιάννης Παπαγεωργίου, Μίνα Παππά, Πέτρος Χριστακόπουλος

Τιμή εισιτηρίου: 10€. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979139705 & 2651181480

Παράσταση: «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν»

To έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» ανεβάζει το καλλιτεχνικό σωματείο «Οι Αθεράπευτοι» στο θέατρο της στοάς Ορφέα στις 6 και 7 Απριλίου, στις 21:15, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παππά.

Γενική είσοδος: 10€, στην προπώληση: 8€. Τηλέφωνα επικοινωνίας και κράτησης θέσεων: 6981981067 ή 6981981058.


7 Απριλίου

Σινεμά: «Η μάνα»

Τις κινηματογραφικές του προβολές συνεχίζει το καλλιτεχνικό σωματείο Ιωαννίνων «Εξαύδα». Στις 7 Απριλίου, στις 20:15, στον χώρο του (Κουντουριώτη 31) θα προβληθεί η ταινία «Η Μάνα» (1926) του Vsevolod Pudovkin, με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back