ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (22-23 Απριλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (22-23 Απριλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2023, 14:35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι εκδηλώσεις του σαββατοκύριακου (22-23 Απριλίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχουν ως εξής:

22 Aπριλίου

Συναυλία με την Μπαντίνα της Φιλαρμονικής

Συναυλία με την Μπαντίνα της Φιλαρμονικής, η οποία θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες, διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Την επιμέλεια και τη μουσική διεύθυνση έχει ο Χρήστος Γεωργάνος.

22-23 Απριλίου

Θέατρο: «Ήταν μια φορά… ‘μια φορά’»

Το Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ήταν μια φορά… ‘μια φορά’» που βασίζεται σε ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι.

Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως 7 Μαΐου, στις 21:15.

Σκηνοθετεί ο Πέτρος Χριστακόπουλος, Θεατρική προσαρμογή: Μίνα Παππά, σκηνογραφία-ενδυματολογία: Γιάννης Κράβαρης, μουσική σύνθεση Τερέζα Παπακώστα, φωτισμοί Γιάννης Παπαγεωργίου. Παίζουν: Μίνα Παππά, Άννα Μπούντνιοκ, Πέτρος Χριστακόπουλος. Μουσικός επί σκηνής: Τερέζα Παπακώστα.

Εισιτήριο: 12 ευρώ (10 ευρώ το μειωμένο). Διάρκεια παράστασης 70’. Τηλέφωνο κρατήσεων: 697913970.

23 Απριλίου

Khirki-Κ2 στο Studio 203

Στις 23 Απριλίου, στο Studio 203 στο ΚΕΠΑΒΙ, στις 21.00 (προπώληση 8 ευρώ, ταμείο 10 ευρώ) παίζουν δύο μπάντες με ιδιαίτερο ήχο: Οι Khirki (Κίρκη) είναι ένα μουσικό τρίο από την Αθήνα που ισορροπεί ανάμεσα στο rock ‘n’ roll και την παραδοσιακή μουσική. Οι Κ2 είναι μια southern Metal/heavy Rock μπάντα από την πόλη των Ιωαννίνων.

Σινεμά: «Ex machina» (και ομιλίες)

To αφιέρωμα στην τεχνητή νοημοσύνη από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζεται με δύο ομιλίες και την προβολή μιας ταινίας την Κυριακή 23 Απριλίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Στις 19:00, θα γίνουν ομιλίες από τον Μανόλη Σίμο, μεταδιδακτορικό υπότροφο του ΙΦΕ/Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και τον Ορέστη Παλέρμο, επίκουρο καθηγητή Σύγχρονης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία «Ex machina» σε σκηνοθεσία Alex Garlang. Πρωταγωνιστούν: Nτόναλ Γκλίζον, Όσκαρ Άιζακ, Αλίσια Βικάντερ. Είσοδος ελεύθερη.

Σινεμά: «Μερικοί το προτιμούν καυτό»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» προβάλλει την «Μερικοί το προτιμούν καυτό» στις 23 Απριλίου, στις 21:15, στον χώρο του (Κουντουριώτη 31, οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ). Στην ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ παίζουν Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις.

Θέατρο: «Οικογένεια Γαμπέτα»

Η Σχολή Θεάτρου «Ορφέας» ανεβάζει την κοινωνική σάτιρα «Οικογένεια Γαμπέτα» στις 23 και 24 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Σκηνοθετεί η Ναταλία Μίγδου. Το έργο έχει γράψει η μαθήτρια της σχολής, Αγλαΐα Μαμακή. Παίζουν: Ηλίας Νούσης, Αγλαΐα Μαμακή, Βάσω Ζησίδη, Κατερίνα Στεφάνου, Σωτήρης Παππάς, Ελευθερία Αρλέτου, Βιβή Βλάχου, Αθανασία Κυριακοπούλου, Σοφία Σιώζιου, Γιάννης Δασκαλάκης, Νατάσα Πατσιούρα, Γεωργία Ψόχιου, Μιχάλης Τσιάνος. Συμμετέχει φιλικά: ο Γιάννης Σεντελές.

Εισιτήριο 10 ευρώ. Προπώληση στα βιβλιοπωλεία «Αναγνώστης» και «Αίθρα» και στη Σχολή Θεάτρου «Ορφέας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back