ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Γιάννενα, Νέα Εποχή»: Περί πολιτισμού και αθλητισμού

Εικόνα του άρθρου «Γιάννενα, Νέα Εποχή»: Περί πολιτισμού και αθλητισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2019, 18:16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έμφαση στη σημασία των συνεργειών δίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κώστα Σουέρεφ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ελισάφ είχε συνεργαστεί πολύ καλά με τον κ. Σουέρεφ κατά τη θητεία του στην προεδρία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Μια συνεργασία «που πρόσφερε στους πολίτες τη δυνατότητα να απολαύσουν πολιτιστικά αγαθά σε χώρους ιστορικά και αισθητικά προνομιακούς».

Στη συνάντηση, οι δύο άντρες και υποψήφιοι δημοτικού σύμβουλοι συζήτησαν μεταξύ την ανάγκη αξιοποίησης και ανάδειξης του περιβάλλοντος χώρου του Αρχαιολογικού Μουσείου και του πάρκου «Λιθαρίτσια» και την αισθητική και λειτουργική σύνδεσή του με το μουσείο, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης και την προσβασιμότητα στο μουσείο ΑμεΑ, καθώς και την ανακατασκευή των κλιμάκων που οδηγούν στο πάρκο.

Η συζήτηση επίσης περιστράφηκε γύρω από τα μνημεία που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, όπως είναι το Κάστρο, η μοναστική πολιτεία της Νήσου των Ιωαννίνων, η Καστρίτσα, το Σπήλαιο Περάματος και η Δωδώνη.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Αυτές τις ημέρες, ο κ. Ελισάφ και η επιτροπή αθλητισμού συναντήθηκαν εκ νέου με εκπροσώπους σωματείων μπάσκετ και βόλεϊ, στο πλαίσιο κοινωνικής διαβούλευσης. «Αφού διαπιστώθηκε ότι εδώ και αρκετά χρόνια ο Δήμος έχει πάρει ‘διαζύγιο’ με τον αθλητισμό, έγιναν τοποθετήσεις και προτάσεις για την αναβάθμιση των σχολικών γυμναστηρίων, την αξιοποίηση των ανοιχτών χώρων άθλησης για τον σωματειακό αθλητισμό και τη διοργάνωση εκδηλώσεων με άξονα τα αθλήματα σάλας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» δεσμεύτηκε για ακόμη μία φορά ότι θα πάρει όλα τα μέτρα για να βελτιώσει τις συνθήκες άθλησης των νεαρών αθλητών.

.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back