Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γιάννενα-Λεμεσός, μαζί στη «μετα-πανδημία» εποχή

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα-Λεμεσός, μαζί στη «μετα-πανδημία» εποχή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2020, 19:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα και η Λεμεσός είναι δύο αδελφοποιημένες πόλεις από το 1984. Η σχέση των δύο πόλεων ξεκινά πολλές δεκαετίες πίσω, όταν τον Δεκέμβριο του 1912 ο τότε εν ενεργεία δήμαρχος της κυπριακής πόλης Χριστόδουλος Σώζος, σκοτώθηκε στη μάχη του Μπιζανίου για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Εν έτει 2020, οι δύο πόλεις, μέσα από το δίκτυο «Διαπολιτισμικές Πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης προσπαθούν να θέσουν από κοινού τις βάσεις της πολιτισμικής διαφορετικότητας στην πορεία ανάκαμψης στη «μετα-πανδημία» εποχή. Οι δύο Δήμοι ολοκλήρωσαν ένα έργο με τίτλο «Διαπολιτισμική αδελφοποίηση: πολιτιστική πολυμορφία για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς» με χρηματοδότηση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σκοπός του έργου ήταν η ανάδειξη της διαφορετικότητας ως συγκριτικού πλεονεκτήματος των σύγχρονων πόλεων.

Μετά την περσινή επίσκεψη του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ στην Κύπρο, σήμερα έγινε τηλεδιάσκεψη των δύο πλευρών με τη συμμετοχή τόσο του κ. Ελισάφ όσο και του δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη. Διαδικτυακά οι δύο Δήμοι προχώρησαν και στη «διαπολιτισμική» αδελφοποίηση (στο δελτίο Τύπου αναφέρεται και ο όρος διδυμοποίηση… ως μετάφραση του twinning») με την υιοθέτηση μιας κοινής διακήρυξης με τίτλο «Πολιτισμική Διαφορετικότητα ως πλεονέκτημα για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back