Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (7-14 Αυγούστου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (7-14 Αυγούστου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2022, 15:10
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από 7 έως 14 Αυγούστου, έχουν ως εξής:

7 και 8 Αυγούστου

ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival Dodoni

Μία από τις δράσεις που έχει φέτος το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης, είναι ένα πικ νικ που φέρει την επίσημη ονομασία ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival Dodoni και το οποίο θα γίνει στις 7 και 8 Αυγούστου, στις 21:00, στο αρχαίο στάδιο της Δωδώνης, με ελεύθερη είσοδο.

H δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival, η οποία εννοεί το ομώνυμο φεστιβάλ που διοργανώνεται εδώ και μια δεκαετία στη Ρωμαϊκή Αγορά, στη Θεσσαλονίκη.

Το πικ νικ θα συνοδεύεται από συναυλίες ανερχόμενων καλλιτεχνών και νεανικών μουσικών σχημάτων, καθώς και προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους στο υπαίθριο θερινό σινεμά που θα διαμορφωθεί. Προς το παρόν, η διοργάνωση δεν έχει ανακοινώσει ποιοι καλλιτέχνες ή ποια μουσικά σχήματα θα εμφανιστούν.

8 Αυγούστου

Θερινό σινεμά: «Καλλιτέχνες… στον ύπνο τους»

Την ταινία «Καλλιτέχνες… στον ύπνο τους» (Living in Oblivion, 1995) σε σκηνοθεσία Τομ Ντι Τσίλο προβάλλει το Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής». Πρωταγωνιστούν: Στιβ Μπουσέμι, Κάθριν Κίνερ, Ντέρμοτ Μαλρόνει, Τζέιμς ΛεΓκρος.

Είσοδος ελεύθερη.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Mannheim στο Ιτς Καλέ

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Mannheim παρουσιάζουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, στο Ιτς Καλέ.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της θερινής περιοδείας της Ορχήστρας στην Ιταλία και την Ελλάδα. Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Mannheim (JSOM=Jugend Sinfonie Orchester Mannheim) της Γερμανίας ιδρύθηκε το 1977 από τον Hanno Haag. Από το 1999 και για τα επόμενα 17 χρόνια, η Ορχήστρα άκμασε υπό τον Diethard Laxa. Το 2016, τη διεύθυνση ανέλαβε o Jan-Paul Reinke. Ο πυρήνας της ορχήστρας αποτελείται από μουσικούς ηλικίας 14 έως 18 ετών. Περίπου 80 νέοι μουσικοί στελεχώνουν την JSOM και συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες πρόβες, στο Μουσικό Σχολείο του Mannheim. Εβδομήντα έξι από αυτούς παίρνουν μέρος στην περιοδεία της ορχήστρας στην Ιταλία και την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022.

Είσοδος ελεύθερη.

10 Αυγούστου

Θέατρο: «Αριστοφάνης-Ηρώνδας: Contra tempo»

Η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Αριστοφάνης-Ηρώνδας: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων Άκη Δήμου και σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, την Τετάρτη 10 Αυγούστου, στις 21:00. Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δωδώνης.

«Ο Αριστοφάνης της Αρχαίας Ελλάδας συναντάει επί σκηνής τον Ηρώνδα των Ελληνιστικών Χρόνων αλλά και τους πρωταγωνιστές της σημερινής σύγχρονης εποχής. Όλοι μαζί συνομιλούν για τη σάτιρα αλλά και για όσα απασχολούν τον άνθρωπο διαχρονικά, προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Τάσος Χαλκιάς, Ταξιάρχης Χάνος, Σταμάτης Γαρδέλης, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Πολυξένη Σπυροπούλου, Βιβή Μιτσίτσκα κ.ά.

Γενική είσοδος 15 ευρώ, εκπτωτικό (φοιτητικό, ανέργων, +65) 10 ευρώ, δημότες Δωδώνης 4 ευρώ, άνεργοι δημότες Δωδώνης, ΑμεΑ και παιδιά έως 10 ετών ελεύθερη είσοδος. Προπώληση εισιτηρίων: ntng.gr, viva.gr, 11876, wind, public, κιόσκι κεντρικής πλατείας Ιωαννίνων.

11 Αυγούστου

Συναυλία: Διον. Τσακνής στον αρχαιολογικό χώρο Μεγάλου Γαρδικίου

Με συναυλία του Διονύση Τσακνή, θα γιορτάσει φέτος την αυγουστιάτικη πανσέληνο ο Δήμος Ζίτσας στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου, στο  λόφο «Καστρί» την Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 21:30. Η μουσική βραδιά πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Μαζί με τον Διονύση Τσακνή θα εμφανιστεί και η Ιωάννα Καβρουλάκη. Τους δύο ερμηνευτές θα πλαισιώσουν o Δημήτρης Μπέλλος στο πιάνο, ο Δημήτρης Καρασούλος στην κιθάρα, ο Γιάννης Ράλλης στα τύμπανα και ο Άκης Αμπράζης στο μπάσο.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σινεμά: «Η Αλεπού» του Βιτόριο ντε Σίκα

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων συνεχίζουν τον κύκλο κινηματογραφικών προβολών στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα. 

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Η Αλεπού» (Caccia Alla Volpe, 1966) σε σκηνοθεσία Βιτόριο ντε Σίκα, με ελεύθερη είσοδο.

Πρωταγωνιστούν: Παίζουν: Peter Sellers, Victor Mature, Britt Ekland.

12 Αυγούστου

Συναυλία: Ορφέας Περίδης στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Στις 12 Αυγούστου, το Φεστιβάλ Δωδώνης γιορτάζει την πανσέληνο με μια συναυλία του Ορφέα Περίδη. Η συναυλία του Περίδη θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα γίνει στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

Συμμετέχουν: Θοδωρής Δαμουράκης: κιθάρες, Κώστας Αρσένης: μπάσο, Γιάννης Ριζόπουλος: κρουστά. Είσοδος ελεύθερη.

«Το ταξίδι ενός Κεμάλ» στο Ιτς Καλέ

Την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα γιορτάσουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων με μια μουσική εκδήλωση στις 12 Αυγούστου, στις 21:00, στο Ιτς Καλέ, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου.

Η μουσική παράσταση έχει τίτλο «Το ταξίδι ενός Κεμάλ» και συμμετέχουν η Όλγα Μπαλωμένου και η Μαρία Τσιρώνη στο τραγούδι, η Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου στο πιάνο και ο Κωνσταντίνος Λεοντάρης στο βιολί. 

«Το ταξίδι ενός Κεμάλ» είναι ένα λυρικό παραμύθι για δύο φωνές, βιολί και πιάνο. Ο Κεμάλ, παρέα με τις καμήλες του, λουσμένος στο μεταφυσικό φως της πανσελήνου, ξεκινά ένα ταξίδι στους τόπους και στους καιρούς, στο παρελθόν και στο μέλλον, ανάμεσα στο πλήθος και μακριά από αυτό. Είναι παρών στα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας, στις μικρές ιστορίες των ανθρώπων, συνωμότης και αφηγητής στα πάθη τους, τα όνειρά τους και τις ελπίδες τους.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back