ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (7-13 Αυγούστου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (7-13 Αυγούστου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/08/2023, 14:30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στα Γιάννενα αυτή την εβδομάδα (7-13 Αυγούστου), σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, έχουν ως εξής:

8 Αυγούστου

Θέατρο: «Οιδίπους Τύραννος»

Στις 8 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, ανεβαίνει η τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα.

Στον ομώνυμο ρόλο ο Γιάννης Στάνκογλου, ενώ στον ρόλο της Ιοκάστης η Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Η παράσταση έρχεται στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Δωδώνης. Εισιτήριο: 15 ευρώ. Παιδιά έως 10 ετών, ΑμεΑ και άνεργοι δημότες Δωδώνης: δωρεάν είσοδος. Δημότες Δωδώνης: 4 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr.

9 Aυγούστου

Πορτοκάλογλου+Μόρφη στη λίμνη Ζαραβίνα

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη θα εμφανιστούν στη λίμνη Ζαραβίνα, στο Πωγώνι, στις 9 Αυγούστου, στις 21.00. Μαζί τους και ο Δημήτρης Υφαντής.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πωγωνίου, δεν υπάρχει εισιτήριο, αλλά «προαιρετική στήριξη 5 ευρώ στο Κέντρο Νέων Ηπείρου» που συνδιοργανώνει την εκδήλωση.

9 και 11 Αυγούστου

Συμπόσιο γλυπτικής με εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του 13ου συμποσίου γλυπτικής, πραγματοποιούνται παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, στην αυλή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης», με ελεύθερη είσοδο και με ώρα έναρξης στις 20:00.

Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

9 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση: «Βασιλική Κονταξή – Κυρά Βασιλική» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Καρλατήρα. Ερμηνεύει η Σοφία Ζήση.

11 Αυγούστου: Εκδήλωση για παιδιά: «Οι γίγαντες του Ελληνικού. Τα παιδιά της γης», μια δράση που αφετηρία έχει τα γλυπτά του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Αφήγηση παραμυθιού και στη συνέχεια εργαστήρι συγγραφής με ήρωες τα γλυπτά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης». Η δημιουργός και εμψυχώτρια των παιδιών είναι η μουσικός & συγγραφέας Ανθή Γραμματικοπούλου.

10 Αυγούστου

Iταλικό σινεμά: «Φιλιά για Πρωινό»

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, συνεχίζει το αφιέρωμά του στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά.

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Φιλιά για Πρωινό» (2021) του Φραντσέσκο Μαντέλι. Είσοδος ελεύθερη.

Οι Στρατάκηδες στη Βίτσα

Συναυλία με τους Στρατάκηδες διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βίτσας στις 10 Αυγούστου, στις 21:00, στη Βίτσα Ζαγορίου. Τα αδέρφια Γιώργος και Νίκος Στρατάκης θα παρουσιάσουν τις μουσικές τους επιλογές, πέραν των ορίων της κρητικής παραδοσιακής μουσικής. Είσοδος ελεύθερη.

12 Αυγούστου

«16 Steps to the Ground» στη Μηλιά

Στις 12 Αυγούστου, η παραγωγή της ομάδας σύγχρονου χορού «A Priori», 16 Steps To The Ground, θα παρουσιαστεί το Πνευματικό Κέντρο Μηλιάς, στις 21:00, σε συνεργασία με τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Μηλιωτών Ιωαννίνων.

Η παράσταση πήρε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού των Σκοπίων(DANCE FEST SKOPJE) τον Απρίλιο του 2023.  

Iδέα/Χορογραφία : Ελεονώρα Ηλία. Χορεύτριες/Ερμηνεύτριες : Μαρία Βλάχου, Ναταλία Μπαρούς, Άννα Παπανικολάου

12-13 Αυγούστου

Lakmos River Festival

Στις 12-13 Αυγούστου θα γίνει το Lakmos River Festival στη γέφυρα Αράχθου-προς Μεγάλο Περιστέρι.

Το Σάββατο παίζουν οι Hawk, DJ Playboilaflame και DGTS και την Κυριακή οι Cherry Ties, Elephant, Χαγιάλ και Θραξ Πανκc.

To εισιτήριο κάθε μέρας κοστίζει 12 (με ποτό) και ταμείο 15 ευρώ (με ποτό). Των δύο ημερών 22 ευρώ και και 25 ευρώ αντίστοιχα (πάντα με ποτό).

Προπώληση στα Γιάννενα, στα οπτικά Manthos καθώς και σε καταστήματα στο Μέτσοβο (Karma Café), Χρυσοβίτσα (SM Μπούγιας), Μικρό Περιστέρι (Coffeeland), Μεγάλο Περιστέρι (Πέτρινο), Ανθοχώρι (Μαντάνι) και Ανήλιο (Nkiare).

13 Αυγούστου

Πετρολούκας-Κώστας στη Μονή Βελλάς

Τριάντα δύο νέοι μουσικοί από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα θα συναντήσουν επί σκηνής τον Πετρολούκα Χαλκιά και τον πρόσφατο υποψήφιο για Grammy/διεθνή λαουτίστα Βασίλη Κώστα την Κυριακή 13 Αυγούστου, στις 21:00, στην Ιερά Μονή Βελλάς στο Πωγώνι.

Στη συναυλία αυτή, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Κώστα, καλεσμένος θα είναι ο ηπειρώτης τραγουδιστής Κώστας Τζίμας. Θα συμμετέχουν ακόμη: Θανάσης Βόλλας – Λαούτο, Νεκτάριος Παπαγεωργίου – Κλαρίνο, Πέτρος Παπαγεωργίου – Κρουστά.

Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back