ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (6-13 Νοεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (6-13 Νοεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2023, 20:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας (6-13 Νοεμβρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, έχει ως εξής:

6 Νοεμβρίου

Σινεμά: «Philomena»

Κινηματογραφικές προβολές από το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» στον χώρο της (Κουντουριώτου 31) με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

Στις 6 Νοεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς με την Τζούντι Ντεντς και τον Στιβ Κούγκαν.

7 Νοεμβρίου

Θέατρο: «Κοιμώμενος Χαλεπάς…»

Η παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς... ο σαλός άγιος», του Άγγελου Ανδρεοπούλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, έρχεται ξανά στα Γιάννενα, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14), την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, στις 21:00.

Το έργο πραγματεύεται τη ζωή του σημαντικού γλύπτη από την Τήνο Γιαννούλη Χαλεπά. Στον ρόλο του Χαλεπά ο Γιώργης Κοντοπόδης.

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Εισιτήρια: 14 ευρώ, 10 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση ticketservices.gr. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6979139705.

Σινεμά: «Η Ωραία της Ημέρας»

H Kινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι.) διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο «Ουδείς αναμάρτητος». Οι ταινίες προβάλλονται κάθε Τρίτη, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Στις 7 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Η Ωραία της Ημέρας» (1967) του Λουίς Μπουνιουέλ με την Κατρίν Ντενέβ. Είσοδος ελεύθερη.

11 Νοεμβρίου

Θέατρο: «Το δίλημμα του αυτοκράτορα»

Η Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανεβάζει αυτή τη σεζόν την παράσταση «To Δίλημμα του Αυτοκράτορα» του Αλέξανδρου Ράπτη και του Φώτη Δούσου, βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο Αυτοκράτορας και το Αηδόνι».

Η επίσημη πρεμιέρα, ανοιχτή για το κοινό της πόλης, θα γίνει το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Αλέξανδρος Ράπτης. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τριανταφυλλιά Πάντου, Μαρία Παπαγιαννάκη, Κώστας Χατζηγεωργίου.

Ρεσιτάλ πιάνου της Ντόρας Μπακοπούλου

Ρεσιτάλ πιάνου της πολυβραβευμένης Ντόρας Μπακοπούλου διοργανώνει η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών το το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 20:00, στην «Αίθουσα Κ. Κατσάρη» του μεγάρου της ΕΗΜ (στην οδό Παρασκευοπούλου), με ελεύθερη είσοδο.

Η πιανίστα θα παίξει έργα του Σοπέν και του Χατζηδάκι.

11 και 12 Νοεμβρίου

Θέατρο: «Εγώ είμαι το θείο βρέφος»

Το Θέατρο Actina ανεβάζει την κωμωδία «Εγώ είμαι το θείο βρέφος» του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Άννα Παπανικολάου, Απόστολος Τζίμας, Αθηνά Τσικνιά, Παναγιώτης Χονδροματίδης.Η παράσταση θα ανεβαίνει όλο τον Νοέμβριο κάθε Σάββατο, στις 21:00, και κάθε Κυριακή, στις 20:00, στo Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8). Πρώτη παράσταση το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.

Εισιτήριο: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 8€ (ΑμεΑ, Φοιτητικά, Άνω των 65). Διάρκεια παράστασης: 75'. Κρατήσεις/Πληροφορίες: 6974865401. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο επικοινωνίας ή η ηλεκτρονική αγορά μέσω more.com.

12 Νοεμβρίου

Θέατρο: «Η Φάρμα των Ζώων»

Με μια νέα παιδική παράσταση έρχεται αυτή τη σεζόν η «Θεατρική Συμπαιγνία», η οποία προχώρησε στη θεατρική διασκευή για παιδιά και εφήβους της νουβέλας του Τζορτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων».

Η πρεμιέρα από την Παιδική Σκηνή θα γίνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στον χώρο της «Θεατρικής Συμπαιγνίας», στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ). Η παράσταση θα ανεβαίνει κάθε Κυριακή.

Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά): Έρη Γκαρτζονίκα, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Θανάσης Μιχαηλίδης, Μαριάννα Μπάρμπα, Βασίλης Σιάφης. Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Γιολάντα Καπέρδα.

Εισιτήριο: 12€, 10€ μειωμένο. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922.

Θέατρο: «Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά»

Την παράσταση «Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά» θα ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Μπαγαμπόντο» από 5 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου, κάθε Κυριακή, στις 11:30, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20).

Πρόκειται για ένα ηπειρώτικο παραμύθι.

Διασκευή, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός. Διάρκεια Παράστασης: 60 λεπτά. Από 4 ετών.

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, Μειωμένο: 8 ευρώ (Κάτω των 16 ετών, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές), Οικογενειακό: 30 ευρώ (2 ενήλικες και 2 παιδιά) (Και δεν διατίθεται τερματικό POS). Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων. Τηλ 6947888501.

Κουκλοθέατρο: «Οι πειρατές και ο θησαυρός του μωβ μπαρμπουνιού»

Το Antrala Puppet Theater ανεβάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Οι πειρατές και ο θησαυρός του μωβ μπαρμπουνιού», στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14), στις 12 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι. Παίζουν: Σωκράτης Παππάς, Κατερίνα Πάνου, Πέτρος Χριστακόπουλος.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα. Απευθύνεται σε ηλικίες από 3 ετών και άνω. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ. Tηλ. κρατήσεων 697429151

«Parallel Dimensions» του Γιώργου Γάκη

Tον καινούργιο του δίσκο του Γιώργου Γάκη και των Troublemakers «Parallel Dimensions», που κυκλοφορεί από την ROAR - rock of angels records, παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής». Στην παρουσίαση θα παιχτούν και τα 12 τραγούδια του άλμπουμ, επιλεγμένα παλαιότερα και κάποιες ιδιαίτερες διασκευές.

Συμμετέχουν: Sotiris Gakis, drums, Bob Saganas, guitar, Kostas Kostadimas, guitar, Kostas Pourgiazis, bass, Panos Flentzouris, keys. Είσοδος ελεύθερη.

12-13 Νοεμβρίου

Σινεμά: «Μετά τον Χωρισμό»

Κινηματογραφικές προβολές από το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» στον χώρο της (Κουντουριώτου 31) με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

Στις 12 και 13 Νοεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία του Ξαβιέ Λεγκράν «Μετά τον χωρισμό». Η υπόθεση: Μετά το διαζύγιό τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν κοινή επιμέλεια του γιου τους Ζουλιάν. Ο γιος -όμηρος ενός πατέρα που δεν έχει όρια και μιας φοβισμένης μητέρας- θα φτάσει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο.

12-25 Nοεμβρίου

Έκθεση ζωγραφικής του Λουκά Λούκα

Έκθεση έργων ζωγραφικής του Λουκά Λούκα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών από 12 έως 25 Νοεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 19:00. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00-13:00 και 18:00-21:00.


Εκθέσεις της Photometria

To Photometria International Photography Festival απλώνεται σε διάφορα εκθεσιακά σημεία των Ιωαννίνων. Για περισσότερες πληροφορίες: www.photometria.gr.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back