ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (28 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (28 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2023, 13:38
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (28 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, έχει ως εξής:

28 Αυγούστου

Θεατρικός μονόλογος: «Ύμνος εις την Ελευθερία»

Τον «Ύμνο εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού παρουσιάζουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων τη Δευτέρα 28 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Πρόκειται για έναν μονόλογο σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη με την ηθοποιό Ηωάννα Σπανού.

Φωνή Αφηγητή: Δήμος Αβδελιώδης, Επιλογές τραγουδιών: Ηωάννα Σπανού, Οργάνωση Παραγωγής: Στεφανία Βλάχου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

29 Αυγούστου

Θέατρο: «Οιδίπους επί Κολωνώ»

Tην εμβληματική τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ» ανεβάζει φέτος ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, ανεβαίνει στις 29 Αυγούστου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Δημήτρης Καταλειφός. Μαζί του: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης κ.ά.

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ [κανονικό] 17 ευρώ [φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65]. Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr.

30 Αυγούστου

Μύθοι του Αισώπου από τους «Αθεράπευτους»

Πέντε μύθους του Αισώπου παρουσιάζει η Παιδική Θεατρική Σκηνή του καλλιτεχνικού σωματείου «Οι Αθεράπευτοι» την Τετάρτη 30 Αυγούστου, στις 19:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Κείμενο-σκηνοθεσία-πρωτότυπη μουσική (ζωντανά επί σκηνής): Δημήτρης Παππάς.

Εισιτήριο: 8€. Οικογενειακό: 15€ (για δύο), 20€ (για τρεις). 25€ (για τέσσερις). Τηλέφωνα: 6981981067 & 6981981058.

31 Αυγούστου

Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση

Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και με τον τίτλο «Υπό το φως του φεγγαριού» διοργανώνει ο Δήμος Ζίτσας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, στις 31 Αυγούστου, στις 21:00, στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης του Μεγάλου Γαρδικίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Συναυλία με την Ιωάννα Φόρτη

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων διοργανώνουν συναυλία με την Ιωάννα Φόρτη, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 21:00, στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου, στο Ιτς Καλέ. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ».

Θα παίξουν οι μουσικοί: ο πολυοργανίστας Αλέξης Κωτσόπουλος (κιθάρα, βιολοντσέλο, κλαρινέτο, τροµπόνι και τραγούδι) και ο πιανίστας Μάρκος Κώτσιας (πιάνο και φωνητικά).

Είσοδος ελεύθερη.

Σινεμά: «Σεπτέμβρης»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας, συνεχίζει και τον Αύγουστο το αφιέρωμά του στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά.

Στις 31 Αυγούστου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» θα προβληθεί η ταινία της Τζούλια Λουίζ Στάιγκερβαλτ «Σεπτέμβρης» (2022). Είσοδος ελεύθερη.

Από 1 Σεπτεμβρίου

Έκθεση φωτογραφίας: «Μεταπορτρέτα»

Η έκθεση «Μεταπορτρέτα: Σπουδή στο ανθρώπινο πρόσωπο» του Παναγιώτη Παπαδημητρόπουλου θα παρουσιαστεί στο Photometria Photography Center (PPC), στην οδό ΚΑ’ Φεβρουαρίου 184, στα Γιάννενα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

H ενότητα «Μεταπορτρέτα» απαρτίζεται από πορτρέτα φοιτητών του εργαστηρίου φωτογραφίας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία καθώς εκτυπώνονται αλλάζουν μορφή.

Διάρκεια έκθεσης: Έως 17 Σεπτεμβρίου. Πέμπτη έως Κυριακή 17:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη.

1 Σεπτεμβρίου

Συναυλία: Γιώργος Σαμπάνης

Ο Γιώργος Σαμπάνης δίνει συναυλία την 1η Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Μαζί του η Παυλίνα Βουλγαράκη.

Εισιτήριο: Από 15 ευρώ στην προπώληση, 20 ευρώ στο ταμείο

Προπώληση: www.more.com, TicketsIoannina.

1-3 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ Παμβώτιδας

To 1o Φεστιβάλ Παμβώτιδας διοργανώνει η ομάδα Καλλίεργον από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, στα Γιάννενα.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών, με την είσοδο να είναι ελεύθερη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, το φεστιβάλ αυτό επιδιώκει να αναδείξει την έννοια του «ζωντανού μουσείου».

Το όλο εγχείρημα θα επικεντρωθεί στη μεταβυζαντινή περίοδο και την οθωμανική αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένης της εποχής του Αλή Πασά. Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ περιστρέφονται γύρω από τη λογοτεχνία και την προφορική παράδοση που έχουν κληροδοτηθεί από γενιά σε γενιά. Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν ενεργά, όπως επισημαίνεται.

Eκ των πραγμάτων, η λίμνη Παμβώτιδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων.

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

2 Σεπτεμβρίου

Συναυλία: Κότσιρας+Πασχαλίδης

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής και περιοδεύουν σε όλη τη χώρα. Στα Γιάννενα, θα δώσουν συναυλία στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Εισιτήριο: 16 ευρώ και 14 ευρώ το μειωμένο στην προπώληση, 18 ευρώ στο ταμείο (ticketservices.gr, Πολυχώρος Αγορά, ticketsioannina).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back