ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (27 Μαΐου-3 Ιουνίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (27 Μαΐου-3 Ιουνίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2024, 18:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λίγο θέατρο και πολύ φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας έχει η πολιτιστική ατζέντα αυτής της εβδομάδας (27 Μαΐου-3 Ιουνίου) στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, οι εκδηλώσεις είναι:

27 Μαΐου

Θέατρο: «Καφενείο Το επέκεινα»

Η θεατρική ομάδα «Γέφυρα» ανεβάζει το «Καφενείο Το επέκεινα» του Μιχάλη Σπέγγου σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαθά. Η παράσταση έρχεται και στα Γιάννενα, στο Καμπέρειο θέατρο, στις 27 Μαΐου, στις 21.00.

Η υπόθεση: Η ζωή ενός ορεινού χωριού στη μέση του πουθενά, ταράσσεται ξαφνικά όταν ξεσπά αναπόφευκτη βία. Παίζουν οι Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Γιώργος Ζώης, Μάνθος Καλαντζής, Κώστας Καραμουσάλης και Μαργαρίτα Σάββα.

Εισιτήριο: 16 ευρώ, 12 ευρώ το μειωμένο.

Παράσταση: «Ο άνθρωπος ελέφαντας»

Το Α’ Τμήμα Υποκριτικής Ενηλίκων του Θεάτρου «Κύκλος» ανεβάζει την το έργο του Μπέρναρντ Πόμερανς «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» στις 27 Μαΐου, στις 21:15, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14). Σκηνοθετεί ο Πέτρος Χριστακόπουλος.

Παίζουν: Μαίρη Κόκκαλη, Κατερίνα Ηλιάδη, Αφροδίτη Ντελκάντο, Γεωργία Αμίρα Αντωνιάδου, Ηλιάνα Δήμου, Παναγιώτα Ξενιτίδου, Μαρίλια Διάφα, Έλενα Τριανταφύλλου, Μαρία Λοτζιανιώτη, Χρύσα Κοτρώτσου, Δημήτρης Παππάς.

Είσοδος: 5 ευρώ. Τηλ. κρατήσεων: 6979139705.


28 Μαΐου

Παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Καρπόζηλου

Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Καρπόζηλου «Ελληνικός κομμουνισμός: μια διεθνική ιστορία (1912-1974)» διοργανώνουν οι εκδόσεις «αντίποδες» και το βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» στις 28 Μαΐου, στις 20:00, στη «Θεατρική Συμπαιγνία» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ). Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη «Νέα Αριστερά» Φιλήμων Καραμήτσος.


Από 28 Μαΐου

Φεστιβάλ: Crime Fiction Stories

Το Crime Fiction Stories, το πολύ καλό φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας και παραφερναλίων, επανέρχεται με το τρίτο «τεύχος» του, στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 28/5

19.30-εγκαίνια έκθεσης γραφιστικής -The Art of Mystery and Detective Stories.

21.00 Mια νύχτα στο Πορτραίτο-Crime dinner Opening party burgers & beers.

Τετάρτη 29/5

18.00 Σεμινάριο δημιουργικής γραφής – Μιχάλης Σπέγγος

19.30 Είναι η Τρωική ραψωδία, το τελευταίο μυθιστόρημα του Μιχάλη Σπέγγου, αστυνομικό μυθιστόρημα; Παρεμβαίνει ο Γιώργος Παππάς.

20.30 Γνωρίζουμε τη Λέσχη ανάγνωσης του «Μεταίχμιου». Γιατί το αστυνομικό μυθιστόρημα έχει τόσο μεγάλη άνθιση;

Συζήτηση με τον Αντώνη Γκόλτσο και τον Νίκο Γεωργιάδη.

Πέμπτη 30/5

19.30 Αφιέρωμα στα βιβλία της Τατιάνας Αβέρωφ «Έγκλημα στον Παράδεισο» και «Silver Alert». Με τη συγγραφέα θα μιλήσει ο Φιλήμονας Καραμήτσος.

21.30 Rockin Rebel accoustic live

Παρασκευή 31/5

20.30 Αφιέρωμα στον Βασίλη Δανέλλη. Ο συγγραφέας θα μιλήσει τόσο για τα δικά του βιβλία όσο και για την τούρκικη αστυνομική σκηνή. Παρεμβαίνει ο Γιάννης Παπαδημητρίου με μια κατάδυση στο αστυνομικό βαλκανικό μυθιστόρημα.

21.30 Αφιέρωμα στο προπολεμικό-σμυρνέικο ρεμπέτικο

Σάββατο 1/6

12.00 Κυνήγι χαμένου θησαυρού

Κυριακή 2/6

21.00 Εισαγωγή στο κατασκοπευτικό μυθιστόρημα -Ηλίας Σκουλίδας

21.30 Προβολή ταινίας

Δευτέρα 3/6

18.00 Eπιτραπέζια μυστηρίου με την Κάισσα Ιωαννίνων

21.30 Podcast – Μικρά και μεγάλα εγκλήματα στην Ήπειρο, η crime σειρά του Τύπου Ιωαννίνων-typos-i.gr. Projection Κωστής Εμμανουηλίδης

Τρίτη 4/6

21.00 Mια νύχτα στο Πορτραίτο-Crime dinner Closing party burgers & beers. Side event-διαγωνισμός αστυνομικού μυθιστορήματος


30 Μαΐου

Βιβλιοπαρουσίαση: «Φυγόδικος δεν ήμουν» της Ισμήνης Καρυωτάκη

Η Ισμήνη Καρυωτάκη «επιστρέφει» στη γενέθλια πόλη της, τα Γιάννενα, για να παρουσιάσει το μυθιστόρημά της «Φυγόδικος δεν ήμουν» στις 30 Μαΐου, στις 20:00, στο καφέ μπαρ «Σκάλα».

Η συγγραφέας για το μυθιστόρημα αυτό τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2023. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Θωμάς Ιωάννου, ποιητής, ο Κώστας Καραβίδας, κριτικός-πανεπιστημιακός, και η συγγραφέας.

Θα συνοδεύσουν μουσικά η Γεωργία Βακάλη (τραγούδι), ο Δημήτρης Σταύρου (λαούτο) και ο Κώστας Γκλίναβος (κρουστά).


31 Μαΐου

Βιβλιοπαρουσίαση: «25+2 ρετρό ιστορίες» κι όχι μόνο

O Τύπος Ιωαννίνων (typos-i.gr) γίνεται οκτώ χρονών φέτος και το γιορτάζει με ένα νέο βιβλίο: «25+2 ρετρό ιστορίες». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 21:00, στο αίθριο της «Θεατρικής Συμπαιγνίας» (εντός ΚΕΠΑΒΙ).


Οnirama στον Πολυχώρο Αγορά

Οι Onirama έρχονται στις 31 Μαΐου στον Πολυχώρο Αγορά, μαζί με τον Βαγγέλη Κοσίνα με φουλ μπάντα.

Ώρα έναρξης: 21.00

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω more.com, Πολυχώρος Αγορά, Manthos Optical, Public, Nova.

Τιμές εισιτηρίων: Περιορισμένη προπώληση: 13€, γενική προπώληση: 15€, ταμείο: 18€ και https://www.more.com/music/onirama-live-ioannina/


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back