Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (27 Ιουνίου-4 Ιουλίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (27 Ιουνίου-4 Ιουλίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/06/2022, 23:35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας, από 27 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου, στα Γιάννενα, όπως έχουν ανακοινωθεί, έχουν ως εξής:

27 Ioυνίου

Συναυλία: Πρωτοψάλτη-Χατζηγιάννης

Συναυλία της Άλκ. Πρωτοψάλτη και του Μιχ. Χατζηγιάννη τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Μαζί τους οι μουσικοί: Θωμάς Κοντογεώργης-πιάνο, Σόλωνας Αποστολάκης-Keyboards, Πέτρος Βαρθακούρης-Mπάσσο, Παντελής Ντζιάλας-Kιθάρες, Σοφία Ευκλείδου-Tσέλο, Δημήτρης Τσόλης-Drums, Τάκης Βασιλείου-Kρουστά. Eισιτήρια: 17 ευρώ στην προπώληση, 15 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων: TicketsIoannina, δισκοπωλείο Rock Shop, καταστήματα Public, και viva.gr.

27-30 Ιουνίου

Εκδηλώσεις στον Πλάτανο

Διάφορες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Πλάτανος» Ιωαννίνων από 27 έως 30 Ιουνίου, στην πλατεία της συνοικίας του Πλατάνου.

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, θα γίνει χορευτική εκδήλωση με τα τμήματα της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου, του Λαογραφικού Ομίλου Μαστοροχωρίων Κόνιτσας και του «Πλατάνου».

Την Τρίτη 28 Ιουνίου, η Θεατρική  Ομάδα του «Πλατάνου» θα παρουσιάσει την παράσταση «Τα Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου τη σκυτάλη θα πάρουν η Χορωδία του «Πλατάνου» με αφιέρωμα στους ηπειρώτες συνθέτες και στιχουργούς και οι Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου, η βραδιά είναι αφιερωμένη στα παιδιά, με την προβολή της ταινίας «Coco», σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

28 Ioυνίου

Παιδικό θέατρο: «Δον Κιχώτης»

Το έργο του Θερβάντες «Δον Κιχώτης» διασκευάζεται από τις «Μαγικές Σβούρες», σε σκηνοθεσία Δ. Αδάμη, και έρχεται και στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στις 28 Ιουνίου, στις 21:00.

Παίζουν: Δημήτρης Σταμούλης, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Έλενα Πελαγία, Χαρά Νικολάου.

Εισιτήρια: 12 ευρώ στο ταμείο, 10 ευρώ στην προπώληση, 8 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr και περίπτερο TicketsIoannina.

Βιβλιοπαρουσίαση: «ΝΑΙ» του Στ. Ξενάκη

Το νέο βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη «ΝΑΙ» παρουσιάζουν η αλυσίδα βιβλιοπωλείων Nakas Book House και οι εκδόσεις Key Books, την Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 19:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο συγγραφέας θα κάνει ομιλία με τίτλο «Δέκα πράγματα που δεν μας έμαθαν».

28-29 Ιουνίου

«Ο ουρανός κατακόκκινος» από το Θέατρο Actina

Έως 6 Ιουλίου, κάθε Τρίτη και Τετάρτη, στις 21:15, στην αυλή του Arte Povera στο Κάστρο των Ιωαννίνων, θα ανεβαίνει ο μονόλογος της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο ουρανός κατακόκκινος», σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά και ερμηνεία της Ελένης Καμποσιώρη.

Εισιτήριο: 5 ευρώ. Κρατήσεις/πληροφορίες: 6974865401.

29 Ιουνίου

Θέατρο: «Να σου πω μια ιστορία»

Η θεατρική παράσταση «Να σου πω μια ιστορία» ανεβαίνει, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 21:30.

Το πολυαναγνωσμένο έργο του συγγραφέα και ψυχοθεραπευτή Χόρχε Μπουκάι, μεταφέρεται στη σκηνή, σε μια παράσταση-εμπειρία, αφού ο θεατής είναι μέρος μιας απρόσμενης συνεδρίας, όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα. Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Πλειώνης. Παίζουν: Μαλαματένια Γκότση, Στέλιος Ξανθουδάκης, Δώρα Χουρσανίδου και Δημήτρης Πλειώνης. Η διάρκεια της παράστασης είναι 75 λεπτά. Εισιτήρια από 12 ευρώ.

Προπώληση: στο Ticketsioannina και στο viva.gr.

«Λυρικά» στο αρχοντικό Τζαβέλλα

Τις εκδηλώσεις-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη συνεχίζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 21:00, θα παρουσιαστούν στο Αρχοντικό Ισμήνης Τζαβέλλα (Ιστορικό Αρχείο Δήμου Ιωαννιτών - Μουσείο Αστικής Κατοικίας 19ου αι.) «Τα Λυρικά» σε ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχουν: Γεωργία Αναστάση, πιάνο, Ελευθέριος Καραγιάννης, κλαρινέτο-σαξόφωνο, ενορχήστρωση, Αχιλλέας Φρέστας, τραγούδι. Αποσπάσματα από την ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη θα διαβάσουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και η  Τιτίκα Τζάλλα, εκδότρια της εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών».

Θέατρο: «Ξεριζωμός»

Τη θεατρική παράσταση «Ξεριζωμός» από την ερασιτεχνική ομάδα τέχνης «Υφάδι» παρουσιάζει την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 21:00, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Παίζουν: Σοφία Εξαρχοπούλου, Γιάννης Υφαντής, Μιχαέλα Κουτσομήρου, Αναστασία Τσιριγωτάκη, Αναστάσης Θωμάς, Θάνος Υφαντής, Φίλιππος Μανούσης, Απόστολος Τζιμοτόλης, Άγγελος Κατσάνος, Κωνσταντίνος Ντάκος, Φραγκίσκος Τασιούλας, Δημήτρης Κυριαζής, Μυρτώ Κίτσιου, Άρης Τασιούλας, Ιωάννα Θωμά, Ευτύχιος Υφαντής, Δήμητρα Τσιλίκη.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

30 Ioυνίου

Θέατρο: «Συμπέθεροι από τα Τίρανα»

Το θεατρικό έργο των Παπαθανασίου-Ρέππα ανεβαίνει στο στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 30 Ιουνίου, στις 21:30.

Σκηνοθετεί ο Σταύρος Καραγιάννης. Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος.

Εισιτήριο: 20 ευρώ, 15 ευρώ το μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων: στο περίπτερο Ticketsioannina και στο viva.gr.

Μουσική: Ένα αφιέρωμα στον Ένιο Μορικόνε

Ένα αφιέρωμα στη μουσική του Ένιο Μορικόνε αλλά και άλλων ιταλών συνθετών με τίτλο «Morricone and more» θα παρουσιάσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 21:00, στην αυλή του Μουσείου Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο  Δημήτρης Αμπατζής.

Είσοδος ελεύθερη. 

Σινεμά: «Έρωτας στη Χουρμαδιά» και «Ο βασιλιάς»

Δύο ταινίες του ελληνικού σινεμά θα προβάλλει η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 21:00, στο Άλσος των Ποιητών.

Στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Έρωτας στη Χουρμαδιά» (1990) του Σταύρου Τσιώλη με τον Αργύρη Μπακιρτζή, τον Λάζαρο Ανδρέου, τη Δώρα Μασκλαβάνου, τη Βίνα Ασίκη. Στις 23:00, θα ακολουθήσει η ταινία του Νίκου Γραμματικού «Ο Βασιλιάς» με Βαγγέλη Μουρίκη, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνά Χατζησάββα και Γιάννη Ζουγανέλη.

Είσοδος ελεύθερη.

2 Iουλίου

Συναυλία: Δημήτρης Υφαντής+Υπόγεια Ρεύματα

Δημήτρης Υφαντής+Υπόγεια Ρεύματα (οι οποίοι έχουν μια προϊστορία συνεργασίας) ανεβαίνουν στη σκηνή του υπαίθριου θεάτρου της ΕΗΜ το Σάββατο 2 Ιουλίου, στις 21:30.

Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Ήπειρος.

Εισιτήρια: 12 ευρώ, και 10 ευρώ στην προπώληση. Προπώληση εισιτηρίων: στο περίπτερο TicketsIoannina.

4 Ιουλίου

Θερινό σινεμά: «Μετά τα Μεσάνυχτα»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών προβάλλει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής», την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Μετά τα μεσάνυχτα» (1985). Παίζουν: Γκρίφιν Νταν, Ροζάνα Αρκέτ, Λίντα Φιορεντίνο, Τέρι Γκαρ, Βέρνα Μπλουμ, Τσιτς και Τσονγκ.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες» του Γ. Παππά

To βιβλίο του Γιώργου Παππά «Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι  κρίσιμες» παρουσιάζουν οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο  Αναγνώστης τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 20:30, στον αύλειο χώρο του  αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Θα προλογίσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Τιτίκα Τζάλλα, εκδότρια της εφημερίδας  «Ηπειρωτικός Αγών», ο Σπύρος Γόγολος, φιλόλογος και συγγραφέας, και ο  Λεωνίδας Χρήστου, καθηγητής Παθολογίας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων.

Συναυλία: Άννα Βίσση

Η Άννα Βίσση θα δώσει συναυλία τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Εισιτήριο 18 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr, περίπτερο TicketsIoannina.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3