πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (26 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (26 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2024, 11:39
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (26 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου) στα Γιάννενα περιλαμβάνει αρκετές εκδηλώσεις, κυρίως θεατρικές.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:


26 Αυγούστου

Σινεμά: «Η επιστροφή του Καζανόβα»

Το αφιέρωμα στο νέο ιταλικό σινεμά συνεχίζουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 21:00, στην αυλή του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Η επιστροφή του Καζανόβα», (Il ritorno di Casanova, 2023, Διάρκεια: 90΄)

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Σαλβατόρες με τους Τόνι Σερβίλο, Μπιάνκα Πανκόνι.

Είσοδος ελεύθερη.


27 Αυγούστου

Θέατρο: «Ικέτιδες» του Αισχύλου

Οι «Ικέτιδες» του Αισχύλου από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου επιστρέφουν στα Γιάννενα. Μετά την παράσταση που έγινε στις 30 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, οι «Ικέτιδες» θα ανέβουν στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 27 Αυγούστου, στις 21:00.

Την τραγωδία σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη. Τους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Λυδία Κονιόρδου (Πελασγός), Λουκία Μιχαλοπούλου (Αμυμώνη), Λένα Παπαληγούρα (Υπερμνήστρα), Άκης Σακελλαρίου (Δαναός) και Γιάννης Τσορτέκης (Αιγύπτιος Κήρυκας).

Για τις «Ικέτιδες» του Αυγούστου, προπώληση στο more.com. Εισιτήριο: 22 ευρώ – 18 ευρώ το μειωμένο.


28-29 Αυγούστου

Θέατρο: «Μπαμπάδες με ρούμι»

Η παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι» έρχεται στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 28 και 29 Αυγούστου, στις 21:15.

Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Εισιτήριο: 20 ευρώ (more.com)


31 Αυγούστου 

Συναυλία πλατεία Μαβίλη

Ελένη Φουρέιρα-Άννα Βίσση-Αντώνης Ρέμος


1 Σεπτεμβρίου 

Παράσταση: Η σπασμένη στάμνα, του Χάινριχ φον Κλάιστ 

Στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Εισιτήρια 15 ευρώ


2 Σεπτεμβρίου

Παράσταση: «γάλα, αίμα» 

Η Σχολή Θεάτρου «Ορφέας Ναταλία Μίγδου» παρουσιάζει το θεατρικό έργο της Αλεξάνδρας Κ* «γάλα, αίμα» σε σκηνοθεσία της Ναταλίας Μίγδου στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Πρωταγωνιστεί η Ναταλία Μίγδου. Παίζουν μαζί της οι μαθητές- ηθοποιοί της σχολής: Βάσω Ζησίδη, Ελευθερία Αρλέτου, Σωτήρης Παππάς, Αθηνά Κοτσόκολου, Διαμαντής Σέρασλης, Ηλίας Νούσης, Μιχάλης Τσιάνος, Χρήστος Λαδόπουλος, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Αθηνά Κουλούρα, Λεμονιά Αναστασίου. Και οι μικρές: Δήμητρα Γκίγκη, Αριάδνη Βλάχου

Φιλική συμμετοχή ο μουσικός- βιολιστής: Λάμπρος Τζόκας



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back