Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (19-26 Σεπτεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (19-26 Σεπτεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/09/2022, 18:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας 19 έως 26 Σεπτεμβρίου στα Γιάννενα, όπως έχει ανακοινωθεί από τους φορείς, έχει ως εξής:

19-24 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ αστυνομικού μυθιστορήματος, 2η εβδομάδα

Το 1ο Φεστιβάλ Αστυνομικού Μυθιστορήματος στα Γιάννενα με… υπότιτλο το απόφθεγμα του Χίτσκοκ «Ο καθένας απολαμβάνει έναν καλό φόνο αρκεί να μην είναι αυτός το θύμα» συνεχίζεται κι αυτή την εβδομάδα, έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Το φεστιβάλ γίνεται από την ομάδα «Υποβρύχιο» (ένα think tank πολιτισμού) και με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Υπεύθυνος του φεστιβάλ είναι ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάμπρος Φλιτούρης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου | 21:00, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο»

«Crime Dinner»: O σκηνοθέτης βγάζει το συνεργείο του για φαγητό. Οι μπύρες έρχονται, τα burger καταβροχθίζονται, ο σκηνοθέτης βρίσκεται νεκρός, οι 10 συμμετέχοντες πρέπει να βρουν το δολοφόνο.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου | 20:00, στο αρχοντικό Ισμήνης Τζαβέλλα

Η Θεατρική ομάδα «Αφηγηματικός Νους Α.Ν.» διαβάζει ιστορίες μυστηρίου.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου| 20:30, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο»

Με αφορμή το «Βρεγμένο Ψάρι» του Kutscher Volker, παρουσίαση-συζήτηση για τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και την ιστορία του Μεσοπολέμου.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου| 21:00, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Β. Γιαννίση «Ίνκουμπους»

Παρεμβαίνουν ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος καθηγητής Ανθρωπολογίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο Νίκος Φιλιππαίος, φιλόλογος, υποψήφιος διδάκτορας Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συντονίζει ο Λάμπρος Φλιτούρης.

Από 21 Σεπτεμβρίου

ΔΗΠΕΘΕ: «Μια περιήγηση-Διαδρομή Ι»

Από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 16 Οκτωβρίου, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα επαναλάβει την ιδιοτοπική παράσταση-ξενάγηση με τίτλο «Μια περιήγηση: Διαδρομή Ι» στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ένα ραντεβού με δύο ηθοποιούς σε επιλεγμένα σημεία της πόλης γεμάτο εικόνες, αφηγήσεις, ποίηση, σιωπές, ιστορία, νοσταλγία... «Ένας περίπατος στην πόλη με αφορμή τη λογοτεχνία ή ένας περίπατος στη λογοτεχνία με αφορμή την πόλη».

Την ιδέα, τη δραματουργία, τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία της παράστασης έχουν οι ηθοποιοί Κίκα Ζαχαριάδου και Γιάννης Κοντός.

Σημείο συνάντησης (αφετηρία) της περιήγησης το Ιτς Καλέ. Διάρκεια διαδρομής 60’. Μέγιστος αριθμός θεατών σε κάθε περιήγηση 15 άτομα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι μέρες και ώρες των παραστάσεων μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, έχουν ως εξής:

21/9 & 22/9 (Τετάρτη & Πέμπτη) 17:00

25/9  Κυριακή 11:30 &13:00

Λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών ανά παράσταση/ξενάγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail: dipethediadromi@gmail.com.

24-25 Σεπτεμβρίου

Θέατρο: «Κλέφτης-μια παράσταση για τον Κατσαντώνη»

Η ομάδα τέχνης «βορείως» ανεβάζει την παράσταση «Κλέφτης - μια παράσταση για τον Κατσαντώνη» στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 βράδυ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται για μια δραματοποιημένη παρουσίαση της ζωής και της δράσης του ήρωα Κατσαντώνη, σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Σεντελέ.

Η μουσική είναι του Κώστα Χαριτάτου, τα σκηνικά της Χριστίνας Κωστέα, το video projecting του Κωστή Εμμανουηλίδη, ο σχεδιασμός φιγούρων του Πάνου Σεντελέ και οι φωτισμοί του Βαγγέλη Νέτη.

Παίζουν: Γιώργος Ζιώγας, Βαγγέλης Θεοδωρής, Γεωργία Παπαδημητρίου, Χαρά Παπαδημητρίου, Χρήστος Σδράλλης, Γιάννης Σεντελές, Πάνος Σεντελές, Ρίζος Τραγουδάρας. Κλαρίνο παίζει ο Βασίλης Παπαγεωργίου.

Εισιτήριο: 8 ευρώ (5 ευρώ το μειωμένο). Πληροφορίες-προπώληση στο τηλέφωνο 6941468358.

Από 24 Σεπτεμβρίου 

Photometria Festival

Από 24 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα γίνει το διεθνές φεστιβάλ Photometria, για 14η χρονιά. Σε διάφορα σημεία της πόλης, θα εκτεθούν φωτογραφίες 50 δημιουργών. Το αναλυτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.photometria.gr

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back