ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (19-25 Μαρτίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (19-25 Μαρτίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2024, 17:41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (19-25 Μαρτίου) στα Γιάννενα περιλαμβάνει πολλά και διάφορα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, οι εκδηλώσεις που θα γίνουν, είναι οι εξής:


19 Μαρτίου

Σινεμά: «Taste of Cherry»

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρουσιάζει την ταινία «Taste of Cherry» (1997) του Abbas Kiarostami, στο πλαίσιο του αφιερώματός της «Ποιοι είμαστε, πού πάμε;», την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλαιά σφαγεία.

Υπόθεση: Ένας Ιρακινός άνδρας, οδηγώντας το αμάξι του, ψάχνει κάποιον να εκπληρώσει μια επιθυμία του.

Είσοδος ελεύθερη.

Από 20 Μαρτίου

Έκθεση γλυπτικής και χαρακτικής του Δημ. Τσιρογιάννη

Την έκθεση «Χαρακτικές, Γλυπτικές Συνδέσεις» του Δημήτρη Τσιρογιάννη θα φιλοξενήσει το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή (Σούτσου 6, Ιωάννινα) από 20 Μαρτίου έως 19 Απριλίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ έως 14.00 μμ, Τετάρτη 6.00μμ - 9.00μμ.


21 Μαρτίου

«Μινιμάλ» με την Ήρα Κατσούδα

Η Ήρα Κατσούδα παρουσιάζει την παράσταση «Μινιμάλ» στα Γιάννενα, στο θέατρο «Κύκλος», την Πέμπτη 21 Μαρτίου (εισιτήριο 10 ευρώ).

Η παράσταση ξεκινάει στις 21.15. Ηλεκτρονική προπώληση εδώ: https://www.ticketservices.gr/event/ioannina-ira-katsouda-minimal/

Μουσική εκδήλωση στην ΕΗΜ

Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η ποίηση στο πεντάγραμμο» διοργανώνει η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών (ΕΗΜ) την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 20:00, στην αίθουσα «Κ. Κατσάρη» του μεγάρου της (Παρασκευοπούλου 4).

Ερμηνεύει η υψίφωνος Ειρήνη Δόβα. Μαζί της η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο, ο Λευτέρης Καραγιάννης, στα πνευστά και στην ενορχήστρωση, η Μαρία Στρατσάνη στην ανάγνωση και επιμέλεια και η Tιτίκα Τζάλλα στην ανάγνωση.

Είσοδος ελεύθερη.


22 Μαρτίου

Μια εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη

Βραδιά ποίησης, μουσικής, λόγου & τέχνης διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 19:00.

Συμμετέχει το Σύνολο Εγχόρδων Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων: Βάσω Αρλέτου, βιολί, Σπύρος Ζαπάντης, βιολί, Μαριάνθη Καψάλη, βιόλα, και Απόστολος Παπαπέτρος, κοντραμπάσο.

Συμμετέχουν οι ποιητές: Μίλτος Γήτας, Τάσος Κανάτσης, Γιάννα Κούλα, Γιώργος Κουλιανός. Πηνελόπη Μαρνέλη, Γιώτα Παρθενίου.

Ξενάγηση στην συλλογή έργων των Παύλου Σπουρέλα και Ευγενίας Σάλλα, μέρος της οποία εκτίθεται στη Δημοτική Πινακοθήκη με τον τίτλο «Μια συνηθισμένη μέρα», θα κάνει ο Παύλος Σπουρέλας.


22, 23 και 24 Μαρτίου

Θέατρο: «Καημός»

«Καημός» είναι ο τίτλος της παράστασης με σκοτεινά λαϊκά παραμύθια που ανεβάζει ανά τριήμερα μέχρι τον Απρίλιο η «Θεατρική Συμπαιγνία» στον χώρο της, στη «Σκηνή 125», εντός του ΚΕΠΑΒΙ.

Η παράσταση ανεβαίνει στις 22, 23 και 24 Μαρτίου, στις 21:00.

Επτά ιστορίες, που μιλούν για τον ανθρώπινο καημό, για τη βιαιότητα της ζωής, για την «άγρια» γυναικεία φύση, για την αγάπη και τον έρωτα, πλέκουν μια σύγχρονη παράσταση υπό τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας και με επιρροές από τις κινήσεις-χορούς και τις μουσικές των «παραδοσιακών performer» της Ηπείρου.

Τη σκηνοθεσία-δραματουργία έχει κάνει η Γιολάντα Καπέρδα. Τη μουσική σύνθεση ο Κώστας Κωσταδήμας. Παίζουν: Κατερίνα Βασιλείου, Χρήστος Δημητρίου, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Τερέζα Παπακώστα, Βασίλης Σιάφης, Διονυσία Φειδοπούλου. Μουσικός επί σκηνής: Τερέζα Παπακώστα.

Κατάλληλη άνω των 16 ετών. Εισιτήριο: 13€, 10€ μειωμένο. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922. Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ μπαρ Σκάλα, βιβλιοπωλεία Αναγνώστης και Χαρτέξ και ηλεκτρονικά https://www.more.com/theater/kaimos/.


23 Μαρτίου

Θεατρικό αναλόγιο στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει το θεατρικό αναλόγιο «Οι νεκροί δεν μιλούν: Η Περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου» το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 19:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Συντελεστές: Κείμενο: Ιωάννα Λιούτσια. Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Γεωργούλας. Μουσικές παρεμβάσεις επί σκηνής: Χριστίνα Ευαγγέλου. Ερμηνεύουν: Μάριαμ Γκαρανάτση, Κατερίνα Στεφάνου, Απόστολος Τζίμας, Παναγιώτης Γεωργούλας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00). 


Dire Straits tribute στο Πορτραίτο

Ένα live tribute στους Dire Straits θα λάβει χώρα στις 21 Μαρτίου στα Γιάννενα, στο Θυμωμένο Πορτραίτο (21.30, 6 ευρώ. Τηλέφωνο κρατήσεων 2651068550).

Οι Sultans of Swing που θα παίξουν είναι οι Βαγγέλης Μπουλουχτσής - κιθάρα, φωνητικά, Γιώργος Δημητριάδης - lead κιθάρα, Ανδρέας Ραβάνογλου - drums, Άγγελος Μπότσιος - μπάσο, Guest - Κωνσταντίνα Νάστου


23, 24 και 25 Μαρτίου

Θέατρο: «Δυόμισι Φόνοι & Ένα Μπουλντόγκ»

Η ομάδα τέχνης «βορείως» ανεβάζει στη θεατρική σκηνή με το έργο των Μ. Ρέππα-Θ. Παπαθανασίου «Δυόμισι Φόνοι & Ένα Μπουλντόγκ» (βασισμένο στο έργο του Ευγένιου Λαμπίς: «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν»).

Πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία σε σκηνοθεσία (μουσική επιμέλεια και σκηνογραφία) του Γιάννη Σεντελέ που ανεβαίνει έως 8 Απριλίου κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, στις 20:30, στον χώρο της ομάδας «βορείως», στο ΚΕΠΑΒΙ, στην αίθουσα 120. 

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Χαρά Καρυωτάκη, Χρήστος Σδράλης, Γεωργία Παπαδημητρίου, Χαρά Παπαδημητρίου, Πάνος Σεντελές, Γιάννης Σεντελές και Ρίζος Τραγουδάρας.

Βοηθός σκηνοθέτη ο Γιώργος Ζιώγας. Στα βίντεο εμφανίζονται: Γιώργος Ζιώγας, Μαίρη Κατσαριώτη, Βασίλης Παπανικολάου, Δάφνη Πουρναρά, Σοφία Σιώζιου.

Εισιτήριο: 10 € - μειωμένο 8 €. Πληροφορίες - κρατήσεις: 6941 468 358

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back