ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (15-22 Ιανουαρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (15-22 Ιανουαρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/01/2024, 11:58
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου έχει αρκετές εκδηλώσεις, κυρίως θεατρικές παραστάσεις. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (15-22 Ιανουαρίου) στα Γιάννενα, έχει ως εξής:

15 Ιανουαρίου

Θέατρο: «Miss Julia»

Τη νέα της παράσταση ανεβάζει η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση». Αυτή τη φορά, η θεατρική ομάδα επέλεξε ένα σημαντικό έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου: Το «Miss Julia» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ.

Η παράσταση ανεβαίνει τρίτη και τελευταία μέρα, στις 15 Ιανουαρίου, στις 20:00, στη σκηνή του Καμπέρειου Θεάτρου, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Πολυνίκη Χουλιάρα. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Βερόνικα Μπουρνάκα (Τζούλια), ο Κώστας Κούρτης (Ζαν) και η Δανάη Φώτη (Κριστίν). Μαζί τους ο Κώστας Βενέτης, η Βέτα Γραβάνη, η Ευγενία Ζειμπέκη, η Ελευθερία Πανταζή, ο Αριστείδης Τσούκης και ο Γιάννης Χουλιάρας.

Εισιτήριο: 9 ευρώ και 7 ευρώ το μειωμένο (άνω των 65, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές). Τηλέφωνο κρατήσεων 6947691698. Η παράσταση δεν συνιστάται για παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σινεμά: «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ»

Την ταινία του Φιλίπ Φαλαρντό «Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ» (Καναδάς, 2011) προβάλλει το καλλιτεχνικό σωματείο Ιωαννίνων «Εξαύδα» στις 15 Ιανουαρίου, στις 20:15, στον χώρο του (οδός Κουντουριώτη 31), με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

Η υπόθεση: Η ιστορία ενός Αλγερινού πρόσφυγα που πιάνει δουλειά ως δάσκαλος σ’ ένα δημοτικό σχολείο, όπου η προκάτοχος της θέσης του αυτοκτόνησε. Αγαπώντας τη δουλειά του, κάνει τα πάντα για να συμπαρασταθεί στους μικρούς μαθητές και να τους στηρίξει μετά το σοκ της απώλειας της δασκάλας τους. Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει ότι κι ο ίδιος μπορεί από στιγμή σε στιγμή να απελαθεί.

Πρωταγωνιστούν: Μοχάμεντ Φελάγκ, Σοφί Νελίς, Εμιλιέν Νερόν, Ντανιέλ Προυλ.


18 Ιανουαρίου

Stand up comedy με τον Στέλιο Ανατολίτη

Stand up comedy με τον Στέλιο Ανατολίτη στις 18 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Η τρίτη σόλο παράσταση του Ανατολίτη έχει τίτλο «Κανονική Δουλειά».

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6946801431. Εισιτήριο: 12 ευρώ. Προπώληση www.more.com


20 Ιανουαρίου

Μουσική παράσταση με το σύνολο Μosaic

To κιθαριστικό σύνολο Mosaic, που αποτελείται από τη Φωτεινή Τσουμάνη, τη Μελίνα Βλάχου, τον Αλέξη Τσιώνη και τον Γιάννη Γαλίτη, θα δίνει παραστάσεις τα Σάββατα του Ιανουαρίου, στις 20:30, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Στην παράσταση θα διαβαστούν από τη Λένα Σοκορέλη κείμενα περί τέχνης, τα οποία συνδιαλέγονται επί σκηνής με το σύνολο. Λόγος και μουσική σε μια δημιουργική συνομιλία. Είσοδος: 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

Petros Fuzzhead στο Θυμωμένο Πορτραίτο

Live του Petros Fuzzhead (full band)+special guests στις 20 Ιανουαρίου, στις 21:30, στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20).

Εισιτήριο: 6 ευρώ.

Θέατρο: «Προσοχή: εκτελούνται έργα»

H παράσταση με τίτλο «Προσοχή: εκτελούνται έργα», μετά από μια πορεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, έρχεται στα Γιάννενα, στο Καμπέρειο Θέατρο, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 21:00.

Σε σχετικό σημείωμα αναφέρεται: Η παράσταση επαναφέρει στο προσκήνιο το διαχρονικά άλυτο ζήτημα της Θεσσαλονίκης: το Μετρό, ένα πολυδιάστατο θέμα με πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές και κοινωνικές προεκτάσεις, κρυμμένες για πολλά χρόνια κάτω από το χαλί.

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Νοεμή Βασιλειάδου, πρωτότυπο κείμενο-έρευνα: Ομάδα Τροχιές. Επί σκηνής: Δημήτρης Γούλιος, Μαρία Καραγκιοζίδου, Βασίλης Μπόγδανος, Χάρις Σερδάρη, Σοφία Στυλιανού και ο μουσικός Γρηγόρης Λιόλιος.

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ Κανονικό | 10€ Φοιτητών, Ανέργων, ΑΜΕΑ, Άνω των 65. Σημεία πώλησης εισιτηρίων: www.more.com και στα βιβλιοπωλεία Χάρτεξ και Αναγνώστης.


21-22 Iανουαρίου

Σινεμά: «Το κύμα»

Την ταινία του Ντένιζ Γκάνσελ «Το κύμα» (Γερμανία, 2008) προβάλλει το καλλιτεχνικό σωματείο Ιωαννίνων «Εξαύδα» στις 21 και 22 Ιανουαρίου, στις 20:15, στον χώρο του (οδός Κουντουριώτη 31), με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

Η υπόθεση: Ο Ράινερ Βένγκερ, καθηγητής Λυκείου με αναρχικό παρελθόν και πρωτοποριακές ιδέες για την εκπαίδευση, αναλαμβάνει, στο πλαίσιο του μαθήματος της πολιτικής θεωρίας, να διδάξει στους φοιτητές του για την τυραννία. Προκειμένου, λοιπόν, να κάνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον και με αφορμή το σχόλιο ενός μαθητή του πως «δεν μπορεί σήμερα να ξαναϋπάρξει φασισμός», σοφίζεται ένα παιχνίδι ρόλων: Ο ίδιος αναλαμβάνει το ρόλο του ηγέτη και οι μαθητές του το ρόλο των ακολούθων του.

Πρωταγωνιστούν: Γιούργκεν Φόγκελ, Φρέντερικ Λάου, Μαξ Ρίμελτ, Τζένιφερ Ούλριχ, Κριστιάν Πάουλ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back