ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (13-20 Νοεμβρίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (13-20 Νοεμβρίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2023, 18:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας (13-20 Νοεμβρίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, είναι οι εξής:

13 Νοεμβρίου

Σινεμά: «Μετά τον Χωρισμό»

Κινηματογραφικές προβολές από το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» στον χώρο της (Κουντουριώτου 31) με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ.

Στις 12 Νοεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία του Ξαβιέ Λεγκράν «Μετά τον χωρισμό».

14 Νοεμβρίου

Σινεμά: «Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της»

H Kινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι.) διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο «Ουδείς αναμάρτητος». Οι ταινίες προβάλλονται κάθε Τρίτη, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Στις 14 Νοεμβρίου θα προβληθεί η ταινία «Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της» (1989) του Peter Greenway.

16 Νοεμβρίου

Μουσική: Πάνος Μπούσαλης στα παλαιά σφαγεία

Μια μουσική βραδιά με τον Πάνο Μπούσαλη διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Καλλιθέα» και η Κοινότητα Ιωαννίνων την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Μαζί με τον Μπούσαλη θα είναι η Ηλέκτρα Καράλη. Οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τους μεγάλους έλληνες συνθέτες, παραδοσιακά τραγούδια αλλά και μελοποιημένα έργα ελλήνων ποιητών. Επίσης θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Γιαννιώτη στιχουργού Κώστα Νέου και προσωπικές τους δημιουργίες.

Είσοδος ελεύθερη.

Upd: Η εκδήλωση ακυρώνεται λόγω ασθένειας των συντελεστών. 


17, 18, 19 και 20 Νοεμβρίου

Θέατρο: «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή»

Το καλλιτεχνικό σωματείο «οι Αθεράπευτοι» ανεβάζει το έργο του Μάικλ Γκάτσο «Ένα καπέλο γεμάτο βροχή» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παππά στις 17, 18, 19 και 20 Νοεμβρίου, στις 2115, στο θεατράκι της στοάς Ορφέα.

Ακατάλληλο για ανηλίκους. Είσοδος 10 ευρώ, 8 ευρώ στην προπώληση (τηλ. 6981981067, 6981981058).

18 Νοεμβρίου

Σινεμά: «Το ημερολόγιο της Παουλίνα Π.»

Eιδική κινηματογραφική προβολή της παιδικής ταινίας μυθοπλασίας «Το Ημερολόγιο της Παουλίνα Π.» (Κροατία, 2023 | Διάρκεια 96') διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το 6ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα Γιάννενα.

Η ταινία είναι υποτιτλισμένη στα ελληνικά και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά, ηλικίας 9 ετών και άνω. Βασισμένη στην περίφημη σειρά βιβλίων, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς στην Κροατία και στις γειτονικές χώρες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

18 και 19 Νοεμβρίου

Θέατρο: «Εγώ είμαι το θείο βρέφος»

Το Θέατρο Actina ανεβάζει την κωμωδία «Εγώ είμαι το θείο βρέφος» του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά, κάθε Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 20:00, στο Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8). Τους ρόλους ερμηνεύουν: Άννα Παπανικολάου, Απόστολος Τζίμας, Αθηνά Τσικνιά, Παναγιώτης Χονδροματίδης.

Εισιτήριο: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 8€ (ΑμεΑ, Φοιτητικά, Άνω των 65). Διάρκεια παράστασης: 75'. Κρατήσεις/Πληροφορίες: 6974865401. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο επικοινωνίας ή η ηλεκτρονική αγορά μέσω more.com.

19 Νοεμβρίου

Θέατρο: «Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά»

Την παράσταση «Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά» θα ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Μπαγαμπόντο» από 5 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου, κάθε Κυριακή, στις 11:30, στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20).

Πρόκειται για ένα ηπειρώτικο παραμύθι. Διασκευή, Σκηνοθεσία, Ερμηνεία: Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός. Διάρκεια Παράστασης: 60 λεπτά. Από 4 ετών.

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10 ευρώ, Μειωμένο: 8 ευρώ (Κάτω των 16 ετών, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές), Οικογενειακό: 30 ευρώ (2 ενήλικες και 2 παιδιά) (Και δεν διατίθεται τερματικό POS). Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων. Τηλ 6947888501.

Θέατρο: «Η Φάρμα των Ζώων»

Τη θεατρική διασκευή για παιδιά και εφήβους της νουβέλας του Τζορτζ Όργουελ «Η Φάρμα των Ζώων» ανεβάζει η «Θεατρική Συμπαιγνία, κάθε Κυριακή, στις 11 το πρωί, στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ).

Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά): Έρη Γκαρτζονίκα, Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού, Θανάσης Μιχαηλίδης, Μαριάννα Μπάρμπα, Βασίλης Σιάφης. Τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Γιολάντα Καπέρδα.

Εισιτήριο: 12€, 10€ μειωμένο. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513-12830, 6945533242 & 6983749922.

Θεατρικό αναλόγιο: «Φροσύνη» του Μιχάλη Σπέγγου

«Ioannina Project» ονομάζεται μια νέα δράση με πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (με έδρα την Αθήνα) Ars Anima.

Η πρώτη δράση θα γίνει σε στο Φετιχιέ Τζαμί, στο Ιτς Καλέ, στο Κάστρο.

Στις 19 Νοεμβρίου, στις 19:00, θα παρουσιαστεί το θεατρικό αναλόγιο «Φροσύνη» του γιαννιώτη συγγραφέα Μιχάλη Σπέγγου σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Γεωργούλα. Θα προλογίσει η αρχιτέκτονας μηχανικός Ιουλία Παπασταύρου. Τον ρόλο θα ερμηνεύσει η Δανάη Τζήμα. Μουσικές παρεμβάσεις η Μαρίνα Παπαγεωργίου. Συμμετέχουν: Βίβιαν Βλάχου, Μάριαμ Γκαρανάτση, Σοφία Σιώζιου, Απόστολος Τζίμας, Κατερίνα Στεφάνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σινεμά: «Μάτα Χάρι»

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Κυριακές στο πανί», παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία «Μάτα Χάρι» (2007, 103’) σε σκηνοθεσία Iciar Bollain. Πρωταγωνιστούν: Najwa Nimri, Tristan Ulloa, Maria Vazquez. Είσοδος ελεύθερη.

19-20 Νοεμβρίου

Σινεμά: «Για πάντα κοντά σου»

Κινηματογραφικές προβολές από το καλλιτεχνικό σωματείο «Εξαύδα» στον χώρο της (Κουντουριώτου 31) με οικονομική ενίσχυση 2 ευρώ. Στις 19 και 20 Νοεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία του Ουμπέρτο Παζολίνι «Για πάντα κοντά σου».

20 Νοεμβρίου

Θεατρικό αναλόγιο: «Φωνές της Διασποράς»

Το «Ιoannina Project» της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ars Anima συνεχίζεται στις 20 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο Καμπέρειο Θέατρο, με το θεατρικό αναλόγιο «Φωνές της Διασποράς». Κείμενο: Χριστόφορος Χριστοφής. Σκηνοθεσία - Κίνηση - Φωτισμοί: Παναγιώτης Γεωργούλας. Ερμηνεία: Θεατρικό Σχήμα ΑΩ.

Το έργο πραγματεύεται την τελευταία διασπορά των σύγχρονων Ελλήνων, από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις ημέρες μας.

Είσοδος ελεύθερη.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back