Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (13-20 Μαρτίου)

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (13-20 Μαρτίου)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2023, 21:31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας (13-20 Μαρτίου) στα Γιάννενα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, έχει ως εξής:

13 Μαρτίου

Σινεμά: «Σκιές και Σιωπή»

Τo Kαλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα» συνεχίζει τις προβολές του με το αφιέρωμα στο δικαστικό δράμα.

Στις 13 Μαρτίου, στις 20:15, στον χώρο του, στην οδό Κουντουριώτη 31, θα προβληθεί η ταινία του Ρόμπερτ Μάλιγκαν «Σκιές και Σιωπή» (1962) με τον Γκρέγκορι Πεκ.

Η υπόθεση: Ένας φιλελεύθερος δικηγόρος αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός Αφροαμερικανού που κατηγορείται ότι βίασε μια λευκή κοπέλα σε μια επαρχιακή πόλη τη δεκαετία του ’30.

Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ.

14 Μαρτίου

Παράσταση: «Αντιλαλούνε τα βουνά»

Tη μουσικοθεατρική παράσταση για τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη «Αντιλαλούνε τα βουνά», με τη συμμετοχή 6 χορευτών από τον Σύλλογο «Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων», παρουσιάζουν η μουσική και η θεατρική σκηνή του καλλιτεχνικού σωματείου «Εξαύδα» την Τρίτη 14 Μαρτίου, στις 21:15, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών «Βασίλειος Πυρσινέλλας».

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Πρέντζας. Την επιμέλεια της ορχήστρας έχει ο Στέφανος Μπόγδος. Τραγούδι: Δημήτρης Γεωργούλης, Ηρώ Γκιζά, Ελένη Ευαγγέλου, Μπουζούκι: Στέφανος Μπόγδος, Κοντραμπάσο: Χρήστος Καραβίδης, Ακορντεόν: Αφροδίτη Τσιγάρα, Κιθάρα: Χάρης Πρέντζας.

Παίζουν: Ταβερνιάρης ο Παναγιώτης Κόρδας, μελετητής του λαϊκού τραγουδιού ο Κωστής Φαρμάκης.

Γενική είσοδος 7 ευρώ (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν).  Τηλ. κρατήσεων 697 330 7103. Προπώληση από τα μέλη της «Εξαύδα».

Σινεμά: «Η Ψυχή και το Σώμα»

Το αφιέρωμα στον «Μαγικό Ρεαλισμό» της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζεται με την προβολή της ταινίας «Η Ψυχή και το Σώμα» (2017) της Ildikó Enyedi.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Τρίτη 14 Μαρτίου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία, με ελεύθερη είσοδο.

Η υπόθεση: Ένας μεσήλικας και μία ιδιαίτερη νεαρή θα ανακαλύψουν τυχαία ότι έχουν κοινά όνειρα. Τότε θα αρχίσουν να επικοινωνούν περισσότερο και να συζητούν για τα όνειρά τους. Πολύ γρήγορα θα αναπτυχθεί μία έλξη μεταξύ τους.

15 Μαρτίου

Παράσταση: «Παπάγια Μάντολες» στο Route 66

To έργο του Αντώνη Κρύσιλα «Παπάγια Μάντολες» ανεβαίνει στο μπαρ Route 66, στη στοά Λιάμπεη, κάθε Τετάρτη του Μαρτίου. Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Μούστα. Τον ρόλο του αγανακτισμένου σεφ ερμηνεύει ο Χρήστος Χρήστου.

Η παράσταση ξεκινά στις 21:00. Είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr και Route 66.

16, 17, 18, 19 Μαρτίου

Θέατρο: «801,5 m» στο Καμπέρειο Θέατρο

Την παράσταση «801,5 m» ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων έως 9 Απριλίου. Το ΔΗΠΕΘΕ καταπιάνεται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου, το Θέατρο Ντοκουμέντο. Το αληθινό γεγονός στο οποίο βασίζεται η παράσταση, είναι η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η παράσταση ανεβαίνει στο Καμπέρειο Θέατρο, από Πέμπτη έως Κυριακή, στις 21:15.

Σκηνοθετεί ο Χάρης Πεχλιβανίδης, που είχε και τη σύλληψη της ιδέας. Στην παράσταση παίζουν: Αφροδίτη Αθανασιάδου, Μαρία Αποστολακέα, Κίκα Ζαχαριάδου, Γιάννης Κοντός, Φάνης Κοσμάς.

Σύμβουλος δραματουργίας: Κορίνα Βασιλειάδου, σκηνογραφία: Χρήστος Κόλλιας, μουσική: Δημήτρης Καραγεώργος, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, ενδυματολογία: Αφροδίτη Μίτση, βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κεβρεκίδου.

Eισιτήριο: 10 ευρώ, 7 ευρώ φοιτητικό, πολυτέκνων και άνω των 65, 3 ευρώ ανέργων και ΑμεΑ.

Kάθε Πέμπτη, το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. Υπάρχουν και ομαδικά εισιτήρια: 5€ για ομάδες μαθητών, φοιτητών, 7€ για όλες τις άλλες ομάδες. Για τα ομαδικά εισιτήρια, είναι η απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2651025670 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00). Εφόσον έχει γίνει η κράτηση, η παραλαβή των εισιτηρίων γίνεται από το ταμείο του θεάτρου, πριν από την έναρξη της παράστασης.

17, 18, 19 Μαρτίου

Θέατρο: «Black Birthday» από τη «Σύνθεση»

Η Καλλιτεχνική Σκηνή Ηπείρου «Σύνθεση» ανεβάζει τη μαύρη κωμωδία «Black Birthday» του ηπειρώτη συγγραφέα Κώστα Σταύρου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Χουλιάρας και ο Δημήτρης Κατσάνος. Θα δοθούν συνολικά εννιά παραστάσεις, από 10 μέχρι 26 Μαρτίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Εισιτήριο): 8 ευρώ και 6 ευρώ το μειωμένο. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6947691699.

18-19 Μαρτίου

Θέατρο: «Ευτυχία Πρίντζου· η επιστροφή»

Το έργο «Ευτυχία Πρίντζου· η επιστροφή» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Βασίλη Κονταξή, με τη Γιολάντα Καπέρδα να ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο, ανεβαίνει κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 21:15, στη «Σκηνή 125» (εντός του ΚΕΠΑΒΙ).

Η παράσταση αναφέρεται στη ζωή, στο έργο αλλά και στον βίαιο θάνατο της αγωνίστριας γιαννιώτισσας φιλολόγου, που εκτελέστηκε το 1948 μαζί με άλλους αγωνιστές γιαννιώτες, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

Μουσική ο Δημήτρης Υφαντής, σκηνικά-κοστούμια ο Κωνσταντίνος Γιαννιώτης.

Τιμή εισιτηρίου: 10€, 8€ το μειωμένο (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά κάτω των 12 ετών, ΑμεΑ & άνω των 65 ετών)

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Τηλέφωνα κρατήσεων: 26513 12830, 6983749922 & 6940692650. Προπώληση εισιτηρίων: Καφέ-μπαρ «Σκάλα», βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Θεατρική Συμπαιγνία.

18, 19, 20 Μαρτίου

Θέατρο: «Έξω χιονίζει»

Η ομάδα τέχνης «βορείως» ανεβάζει στη θεατρική σκηνή τη νουβέλα του Σάκη Σερέφα «Έξω χιονίζει», σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Γιάννη Σεντελέ.

Παραστάσεις θα δίνονται όλο τον Μάρτιο, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, στις 20:30, στο θεατράκι της ομάδας στο ΚΕΠΑΒΙ (Αίθουσα 120). Η νουβέλα του Σάκη Σερέφα αναφέρεται στην πολυφυλετική Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο του Μεγάλου Πολέμου.

Παίζουν: Γιώργος Ζιώγας, Χαρά Καρυωτάκη, Γεωργία Παπαδημητρίου, Χαρά Παπαδημητρίου, Χρήστος Σδράλλης, Γιάννης Σεντελές, Πάνος Σεντελές, Ρίζος Τραγουδάρας. Μουσική ο Κώστας Χαριτάτος. Video projection ο Κωστής Εμμανουηλίδης. Μουσικοί επί σκηνής: Χαρά Καρυωτάκη (ακορντεόν), Πάνος Σεντελές (πλήκτρα), Σάμι Χάσμε (τύμπανα), Στέφανος Χρηστίδης (κιθάρα).

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 6941468358. Εισιτήριο: 8 ευρώ (6 ευρώ οι άνεργοι).

19-20 Mαρτίου

Σινεμά: «Οι δώδεκα ένορκοι»

Τo Kαλλιτεχνικό Σωματείο «Εξαύδα» συνεχίζει τις προβολές του με το αφιέρωμα στο δικαστικό δράμα.

Στις 19 και 20 Μαρτίου, στις 20:15, στον χώρο του, στην οδό Κουντουριώτη 31, θα προβληθεί η ταινία του Σίντνεϊ Λούμετ «Οι δώδεκα ένορκοι» (1957) με τον Χένρι Φόντα, τον Λι Τζέι Κομπ κ.ά.

Η υπόθεση: Ένα 18χρονο αγόρι από την Ισπανία κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης. Ο δικαστής καλεί τους δώδεκα ενόρκους να αποσυρθούν για να βγάλουν την ετυμηγορία τους. Οι ενδείξεις είναι όλες εναντίον του κατηγορουμένου και οι ένορκοι φαίνεται να είναι πεισμένοι για την ενοχή του ‒ όλοι εκτός από έναν.

Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back