ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα μετά τον Δεκαπενταύγουστο

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα μετά τον Δεκαπενταύγουστο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/08/2023, 15:35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O υπόλοιπος, μισός Αύγουστος έχει αρκετές εκδηλώσεις στα Γιάννενα (και στα πέριξ), σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει.

17 Αυγούστου

Σινεμά: «Δικαίωμα στην Ευτυχία»

Το αφιέρωμα στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά συνεχίζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «Πέμπτη πάμε σινεμά».

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής», θα προβληθεί η ταινία «Δικαίωμα στην Ευτυχία» (2021) σε σκηνοθεσία Κλαούντιο Ρόσι Μάσιμι, με ελεύθερη είσοδο. Πρωταγωνιστούν: Ρέμο Τζιρόνε, Ντιντιέ Λορένζ Τσούμπου.

17-21 Aυγούστου

Bad Tooth στη Δωδώνη

Για πέντε μέρες, στη Σκαλοπούλα, στη Δωδώνη, θα γίνει το Bad Tooth Summer Camp.

Από τις 17 ως τις 21 Αυγούστου,  το Bad Tooth θα φιλοξενήσει διάφορες δραστηριότητες, παιχνίδια, κάμπινγκ, καθώς και πολλή μουσική: Στράφι, Πεθαίνουν Στο Τέλος, Mazoha, Liptards, My Turn, Gramm Eleven, Turbocharger, Killgrave, Priorities, ΩχΤοΜηδέν, Nerrves, 10togo είναι μερικές από τις μπάντες που θα εμφανιστούν.

Περισσότερες λεπτομέρειες και εισιτήρια, εδώ

18 Αυγούστου

Jazz night by the lake

Μια βραδιά με τζαζ μουσική και με τίτλο: «Jazz Night by the Lake» παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Παρασκευή 18 Αυγούστου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής».

Συμμετέχουν: Ράνια Τόλη, φωνή, Άλκης Νίλεντ, κιθάρα, Λάμπρος Ψωμάς, κοντραμπάσο, Ηλίας Αράπογλου, τύμπανα. Η συναυλία περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις και γνωστά jazz τραγούδια. Είσοδος ελεύθερη

20 Αυγούστου

«Μια νύχτα στο μουσείο» στο Ελληνικό

«Μια νύχτα στο μουσείο» είναι ο τίτλος της μουσικής εκδήλωσης που θα γίνει στις 20 Αυγούστου, στις 20:30, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης», στο Ελληνικό Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του 13ου συμποσίου γλυπτικής.

Στην εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστούν έργα των Dvorak, Weill, Piaf, Χατζιδάκι κ.ά., θα συμμετάσχουν: Κωνσταντίνος Λεοντάρης (βιολί), Λαμπρίνα Πρεβεζιάνου (πιάνο), Μαρία Τσιρώνη (τραγούδι) και Όλγα Μπαλωμένου (τραγούδι). Είσοδος ελεύθερη.

21 Αυγούστου

Παιδικό θέατρο: «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Ο Γιάννης  Παπαθανασίου σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Λιούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων». Η παράσταση έρχεται στα Γιάννενα, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στις 21 Αυγούστου, στις 21:15.

Παίζουν: Περικλής Λιανός, Κερασία Σαμαρά, Μαρία Στάβαρη, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου και Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, ενώ τις φωνές τους χαρίζουν σε ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής. Στην παράσταση υπάρχουν 3D mapping projection και 3D sound.

Εισιτήριο: 12 ευρώ -10 ευρώ στην προπώληση (viva.gr).

23 Αυγούστου

Θέατρο: «Γέρμα-el cuerpo muerto»

Tον θεατρικό μονόλογο «Γέρμα- el cuerpo muerto» παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 21:00, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

H παράσταση είναι βασισμένη στη Γέρμα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε διασκευή για μια ηθοποιό και έναν μουσικό.

Σκηνοθεσία η Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, ερμηνεία: Ιφιγένεια Καραμήτρου. Σύνθεση/Μουσικός επί σκηνής: Λίνα Ζάχαρη. Δραματουργική επεξεργασία-συνεργασία στη σκηνοθεσία: Αντώνης Περαντωνάκης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

24 Αυγούστου

Σινεμά: «Το σύνδρομο του Αντόνιο»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας, συνεχίζει και τον Αύγουστο το αφιέρωμά του στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά.

Στις 24 Αυγούστου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» θα προβληθεί η ταινία του Κλάουντιο Ρόσι Μάσσιμι «Το σύνδρομο του Αντόνιο» (2016). Είσοδος ελεύθερη.

25 Αυγούστου

Live με τον Theodore

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσιάζει την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 21:00, την οπτικοακουστική μουσική παράσταση του μουσικοσυνθέτη και περφόρμερ Theodore, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Με τη συνοδεία εντυπωσιακού video art και ενός εκρηκτικού light show, ο Theodore θα παρουσιάσει κομμάτια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας του, καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό πεδίο, από το κλασικό στο post-rock μέχρι αιθέριες μελωδίες και ψυχεδελικούς ήχους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

27 Αυγούστου

Θέατρο: «Βατράχια»

Τα Γιάννενα είναι ένας από τους σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης «Βατράχια» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα. Η παράσταση θα ανέβει στις 27 Αυγούστου, στις 21:00, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη και Κυριάκος Σαλής.

Εισιτήριο: 20 ευρώ.

Οι Social Waste στο «Τριεθνές»

Στις 27 Αυγούστου, στο «Τριεθνές» στη Σκαλοπούλα, στη Δωδώνη, θα παίξουν οι Social Waste. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10€ (early bird), 12 ευρώ προπώληση (ticketservices.gr) και 15 ευρώ ταμείο.

29 Αυγούστου

Θέατρο: «Οιδίπους επί Κολωνώ»

Tην τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ» ανεβάζει φέτος ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, έρχεται στα Γιάννενα, στα τέλη του καλοκαιριού: στις 29 Αυγούστου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Δημήτρης Καταλειφός. Μαζί του: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης κ.ά. Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ [ κανονικό] 17 ευρώ [ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65]. Για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, υπάρχει προσφορά από 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr.

31 Αυγούστου

Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση

Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και με τον τίτλο «Υπό το φως του φεγγαριού» διοργανώνει ο Δήμος Ζίτσας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, στις 31 Αυγούστου, στις 21:00, στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης του Μεγάλου Γαρδικίου. Είσοδος ελεύθερη.

Συναυλία με την Ιωάννα Φόρτη

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων διοργανώνουν συναυλία με την Ιωάννα Φόρτη, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 21:00, στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου, στο Ιτς Καλέ. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ». Είσοδος ελεύθερη.

Σινεμά: «Σεπτέμβρης»

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθήνας, συνεχίζει και τον Αύγουστο το αφιέρωμά του στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά.

Στις 31 Αυγούστου, στις 21:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» θα προβληθεί η ταινία της Τζούλια Λουίζ Στάιγκερβαλτ «Σεπτέμβρης» (2022). Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back