ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Για κάμπινγκ, φέτος το καλοκαίρι

Εικόνα του άρθρου Για κάμπινγκ, φέτος το καλοκαίρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2023, 17:28
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Έχετε κουραστεί από τις πολυσύχναστες παραλίες, τα ακριβά ξενοδοχεία και τις θορυβώδεις πόλεις; Το camping στην Ελλάδα μπορεί να είναι η τέλεια λύση για εσάς. Με χιλιάδες νησιά, βουνά και δάση, η Ελλάδα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών camping για όλους τους τύπους ταξιδιωτών. Αν η ιδέα του camping ενθουσιάζει και εσάς όσο και εμάς εξερευνήστε μερικά από τα καλύτερα μέρη για camping στην Ελλάδα και βρείτε το είδος camping που σας ταιριάζει.

Νησιωτικό camping 

Η Ελλάδα φημίζεται για τα γραφικά νησιά της, τα κρυστάλλινα νερά της και τις εκπληκτικές παραλίες που συνθέτουν το ιδανικό τοπίο για να κάνετε camping. Μερικά από τα πιο δημοφιλή νησιά για τους λάτρεις αυτού του είδους διακοπών είναι η Νάξος, η Πάρος, η Κέρκυρα και η Κρήτη. Τα περισσότερα από αυτά τα νησιά διαθέτουν καθορισμένους χώρους κατασκήνωσης με βασικές εγκαταστάσεις, όπως ντους, τουαλέτες και ηλεκτρικό ρεύμα. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία, την εποχή και τις ανέσεις, αλλά συνήθως είναι αρκετά προσιτές σε σύγκριση με τα ξενοδοχεία ή τις βίλες. Υπάρχουν επίσης και μέρη όπου οι πιο τολμηροί ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν ελεύθερο camping, αρκεί να έχουν μαζί τους μια σκηνή και ορισμένα απαραίτητα είδη camping.

Ορεινή κατασκήνωση

Αν προτιμάτε πιο δροσερές θερμοκρασίες, εκπληκτική θέα και καθαρό αέρα, τότε το camping στα ελληνικά βουνά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Η Ελλάδα διαθέτει πάνω από 80 οροσειρές, με την υψηλότερη κορυφή να είναι ο Όλυμπος. Υπάρχουν πολλά οργανωμένα camping στα βουνά, όπως αυτό στο φαράγγι του Βίκου, όπου μπορείτε να στήσετε τη σκηνή σας, να μαγειρέψετε τα γεύματά σας και να απολαύσετε την ηρεμία της φύσης. Να είστε προετοιμασμένοι για μερικές απαιτητικές πεζοπορίες αλλά και για συναντήσεις με την άγρια φύση.

Δασική κατασκήνωση

Για όσους αναζητούν μια πιο ήσυχη και ρουστίκ εμπειρία, η Ελλάδα διαθέτει πολλές δασικές περιοχές όπου μπορείτε να κατασκηνώσετε και να εξερευνήσετε την άγρια φύση. Το πιο διάσημο είναι το δάσος της Δαδιάς στη Θράκη, το οποίο φιλοξενεί εκατοντάδες είδη πουλιών και σπάνια ζώα, όπως αρκούδες και λύκους. Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα δάση στην Ελλάδα, όπως αυτό του Μαινάλου ή αυτό του Ταϋγέτου, όπου μπορείτε να βρείτε χώρους κατασκήνωσης ή απλώς να στήσετε τη σκηνή σας σε ένα ήσυχο σημείο. Έχετε υπόψη σας ότι το camping σε δάσος απαιτεί κάποια επιπλέον προετοιμασία, όπως να έχετε μαζί σας αρκετό νερό, να γνωρίζετε πώς να ανάβετε φωτιά με ασφάλεια και να σέβεστε τη χλωρίδα και την πανίδα.

Γενικές συμβουλές για το camping 

Πριν ξεκινήσετε την περιπέτεια του camping στην Ελλάδα, ακολουθούν ορισμένες γενικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη σας ανεξαρτήτως του είδους camping που θα επιλέξετε:

  • Ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού και ετοιμάστε τις βαλίτσες σας αναλόγως.
  • Σεβαστείτε το περιβάλλον και μην αφήνετε ίχνη πίσω σας.
  • Φέρτε μια καλής ποιότητας σκηνή, υπνόσακο, στρώμα για έναν άνετο ύπνο και είδη camping όπως ομπρέλες θαλάσσης.
  • Φέρτε μαζί σας αρκετό φαγητό και νερό, ειδικά αν σκοπεύετε να κατασκηνώσετε σε άγρια περιοχή.
  • Έχετε επίγνωση της τοπικής άγριας ζωής και ακολουθήστε τις οδηγίες ασφαλείας.

Το camping στην Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσετε τη φυσική ομορφιά της χώρας. Είτε προτιμάτε το island hopping, την ορειβασία ή την πεζοπορία σε δάση, υπάρχει μια επιλογή camping για εσάς στην Ελλάδα. Ετοιμάστε λοιπόν τις βαλίτσες σας, στήστε τη σκηνή σας και ετοιμαστείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας στην Ελλάδα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back