Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για ενημέρωση, μόνο στον ΕΟΔΥ

Εικόνα του άρθρου Για ενημέρωση, μόνο στον ΕΟΔΥ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2020, 13:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοίνωσε ότι σταματάει τις ενημερώσεις για την πανδημία και ειδικότερα, τις περιπτώσεις κρουσμάτων που εντοπίζονται στα νοσοκομεία της περιοχής ευθύνης της.

Με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, οι έλεγχοι γίνονται παράλληλα από τον ΕΟΔΥ και τα νοσοκομεία και τα δείγματα, εξετάζονται και σε άλλα εργαστήρια, πλην του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Ως εκ τούτο  το σύνολο των αποτελεσμάτων  συγκεντρώνονται από τον ΕΟΔΥ ο οποίος  είναι ο επίσημος και αρμόδιος φορέας για την ανακοίνωση του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων».

Το… πρόβλημα, είναι ότι εδώ και λίγες μέρες, ο ΕΟΔΥ έχει σταματήσει να ενημερώνει αναλυτικά για την περιοχή εντοπισμού κρουσμάτων, στις καθημερινές του αναφορές. Οπότε, πρακτικά, εάν βρεθεί ένα κρούσμα, είτε επισκέπτη, είτε κατοίκου, επί του παρόντος δεν είναι δυνατή η «χωροθέτησή» του, παρά μόνο με έναν τρόπο: τον καθημερινό έλεγχο του σχετικού χάρτη του ΕΟΔΥ, όπου αναφέρονται τα κρούσματα ανά Περιφέρεια…

Η Πολιτική Προστασία ευχαριστεί «για  την άριστη συνεργασία που υπήρχε σε όλο αυτό το διάστημα για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών τις διοικήσεις των νοσοκομείων, το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα στελέχη και των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back