Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Δύο εκρήξεις με ξενοφοβικά κίνητρα

Εικόνα του άρθρου Γερμανία: Δύο εκρήξεις με ξενοφοβικά κίνητρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2016, 01:00
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών σε ένα τέμενος της τουρκικής κοινότητας και ένα κέντρο συνεδριάσεων σημειώθηκαν στην Δρέσδη στα ανατολικά της Γερμανίας. 

Μέχρι τώρα κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ωστόσο η αστυνομία εκτιμά ότι τα κίνητρα των δραστών ήταν ξενοφοβικά.

Οι δυο εκρήξεις, που προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους, μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης πορείας των μελών του κινήματος Pegida στην πόλη.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή της πόλης, Χόρστ Κρέτσμαρ, οι δύο περιπτώσεις σχετίζονται με τους εορτασμούς αυτό το Σαββατοκύριακο στη Δρέσδη για την 26η επέτειο της γερμανικής επανένωσης. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιοάχιμ Γκάουκ, όσο και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Μάλιστα η δεξίωση του κ. Γκάουκ αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή ακριβώς στο συνεδριακό κέντρο που αποτέλεσε στόχο της επίθεσης.

Το περιστατικό καταδίκασε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.«Η βία, συμπεριλαμβανομένης αυτής εναντίον των Μουσουλμάνων που ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στην Γερμανία, βρίσκεται σε έξαρση. Είναι αποκρουστικό ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στην Δρέσδη, στο τέμενος και το συνεδριακό κέντρο συνέβησαν μια ημέρα πριν τη δέκατη επέτειο από την γερμανο-ισλαμική σύνοδο», δήλωσε ο Τόμας Ντε Μεζιέ, από το βήμα της γερμανο-ισλαμικής συνόδου στο Βερολίνο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back