ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε νοσοκομειακό συγκρότημα

Εικόνα του άρθρου Γάζα: Ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε νοσοκομειακό συγκρότημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2024, 13:10
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά στρατεύματα εισήλθαν στο Νοσοκομείο Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις, στη νότια Γάζα όπου χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι είχαν καταφύγει τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσαν την Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της Γάζας και ο ισραηλινός στρατός.

Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε το νότιο τείχος του συγκροτήματος και άρχισε να εισβάλλει σε αυτό. Σε μια δεύτερη δήλωση, ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευαν το ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, σκοτώνοντας έναν ασθενή και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε δική του ανακοίνωση το πρωί της Πέμπτης ότι «διεξάγει μια ακριβή και περιορισμένη επιχείρηση μέσα στο Νάσερ» εναντίον της Χαμάς, την οποία κατηγορεί ότι κρύβεται στο νοσοκομείο ανάμεσα σε τραυματισμένους πολίτες. Είπε ότι είχε πληροφορίες, μεταξύ άλλων από απελευθερωμένους ομήρους, ότι η Χαμάς κρατούσε ομήρους στο νοσοκομείο και ότι τα πτώματα των ομήρων θα μπορούσαν να βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είχαν αρχίσει να εγκαταλείπουν το νοσοκομείο την Τετάρτη, αφού ο ισραηλινός στρατός διέταξε τους εκτοπισμένους που βρίσκουν καταφύγιο εκεί να το εκκενώσουν, αναγκάζοντάς τους να προσπαθήσουν να βρουν καταφύγιο αλλού στη Γάζα, ενώ η περιοχή σφυροκοπείται από αεροπορικές επιδρομές και είναι γεμάτη μάχες. Πολλοί από τους ανθρώπους στο Νάσερ είχαν ήδη εκτοπιστεί από σπίτια και καταφύγια σε άλλα σημεία της Γάζας, σε πολλές περιπτώσεις πολλές φορές.

Οι άμαχοι έχουν συχνά στραφεί στα νοσοκομεία για καταφύγιο κατά τη διάρκεια του πολέμου, πιστεύοντας ότι θα είναι πιο ασφαλείς. Όμως τα νοσοκομεία έχουν γίνει επίκεντρο για τον στρατό του Ισραήλ, ο οποίος λέει ότι η Χαμάς τα χρησιμοποιεί για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Με πληροφορίες από NYT. Φωτογραφία αρχείου



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back