ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο Μακρόν «στρίβει» ακόμη πιο δεξιά

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Ο Μακρόν «στρίβει» ακόμη πιο δεξιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2024, 19:46
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να ρυθμίσει τον χρόνο των Γάλλων παιδιών που περνούν στην οθόνη, να δοκιμάσει την υποχρεωτική σχολική στολή και δεν είναι αντίθετος στο να μαθαίνουν όλοι οι μαθητές του δημοτικού τον εθνικό ύμνο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, υποσχόμενος μια Γαλλία «κοινής λογικής».

Αναφέρθηκε επίσης λεπτομερώς στην ανάγκη αύξησης των γεννήσεων για την «ενδυνάμωση» της Γαλλίας, υποσχόμενος να μεταρρυθμίσει το σύστημα γονικής άδειας και να θεσπίσει μέτρα για την αντιμετώπιση των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων. Το 2023, το ποσοστό γονιμότητας της Γαλλίας ήταν κατά μέσο όρο 1,68 παιδιά ανά γυναίκα, έναντι 1,79 το 2022.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος προσπαθεί να περιορίσει τα πιθανά κέρδη της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές, παρουσίασε το όραμά του για τα επόμενα χρόνια με έμφαση στον νόμο και την τάξη, την εκπαίδευση και τη φιλοεπιχειρηματική πολιτική, λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του νεότερου πρωθυπουργού της Γαλλίας, του Γκαμπριέλ Αττάλ.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι τα σχέδιά του είναι «η Γαλλία να παραμείνει Γαλλία» και επικεντρώθηκε στον αγώνα των ψηφοφόρων με χαμηλά και μεσαία εισόδηματα να ζήσουν καλά, ενώ υποσχέθηκε να δώσει ώθηση στις επιχειρήσεις μειώνοντας τη γραφειοκρατία.

Ο Μακρόν επιβεβαίωσε ότι η μαθητική στολή θα δοκιμαστεί σε περίπου 100 σχολεία, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν περισσότερα μαθήματα πολιτικής αγωγής και ότι όλα τα παιδιά στο γυμνάσιο θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε μαθήματα θεάτρου.

Καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, το μεγαλύτερο ενιαίο κόμμα της αντιπολίτευσης στο γαλλικό κοινοβούλιο, ο Μακρόν επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει τους φόρους για τους μισθωτούς. Αυτό αποτελεί μέρος της προσπάθειάς του να προσελκύσει τους Γάλλους εργαζόμενους που κερδίζουν σχετικά μέτριους μισθούς.

Είπε ότι το κόμμα της Λε Πεν δεν έχει κανενός είδους βιώσιμο μανιφέστο και δεν λέει την αλήθεια στους ψηφοφόρους. «Ο Εθνικός Συναγερμός έχει γίνει το κόμμα του εύκολου θυμού», είπε.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back