Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Διεθνής ανάκληση βρεφικών γαλάτων της Lactalis

Εικόνα του άρθρου Γαλλία: Διεθνής ανάκληση βρεφικών γαλάτων της Lactalis
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2017, 20:44
ΚΟΣΜΟΣ

Στην απαγόρευση πώλησης και τη μαζική ανάκληση γάλατος βρεφικής ηλικίας παραγωγής του ομίλου Lactalis προχώρησε η γαλλική κυβέρνηση, μετά την ανακάλυψη βακτηρίων σαλμονέλας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπηρεσία προστασία καταναλωτών DGCCRF.

Η ανάκληση περιλαμβάνει προϊόντα που έχουν εισαχθεί σε πάρα πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι η Lactalis, η μεγαλύτερη γαλακτοκομική εταιρεία στον κόσμο, δεν αντιμετώπισε επαρκώς τον κίνδυνο μόλυνσης και διέταξε να προβεί σε ανάκληση των προϊόντων ώστε να σταματήσει την πώληση και την εξαγωγή αρκετών παιδικών τροφών που έγιναν στο εργοστάσιο Craon στη δυτική Γαλλία. Στις αρχές Δεκεμβρίου η εταιρεία είχε αποσύρει 12 παρτίδες βρεφικού γάλακτος και αφού ασθένησαν 20 βρέφη. 

Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκαν πέντε νέα κρούσματα μόλυνσης με το βακτήρια της σαλμονέλας. Ένα από τα βρέφη είχε καταναλώσει ένα προϊόν Lactalis που δεν συμπεριλαμβάνονταν στον πρώτο κατάλογο ανάκλησης.

Τον πλήρη κατάλογο των σχετικών προϊόντων μπορείτε να τον δείτε στον ιστότοπο του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: (http://solidarites-sante.gouv.fr/IMG/pdf/liste_des_references_lns_concernees_par_le_retrait-rappel.pdf)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back