ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Γ. Τσίμαρης: Οι δύο «εντολές» που έλαβε το ΠΑΣΟΚ

Εικόνα του άρθρου Γ. Τσίμαρης: Οι δύο «εντολές» που έλαβε το ΠΑΣΟΚ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/06/2023, 16:52
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων έχει κάθε λόγο να επιχαίρει, καθώς πέτυχε τους στόχους του: τον πρώτο, να πετύχει διψήφια ποσοστά στο νομό και τον δεύτερο –και συγκριτικά δυσκολότερο- να κρατήσει τη βουλευτική έδρα στα Γιάννενα και στη δεύτερη εκλογή.

Ο Γιάννης Τσίμαρης, βουλευτής Ιωαννίνων πια, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, Τετάρτη πρωί ότι πρακτικά, το ΠΑΣΟΚ έλαβε δύο εντολές, σε αυτές τις εκλογές:

«Μια άμεση για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιπολιτευτούμε, με μια σοβαρή, υπεύθυνη και στιβαρή αντιπολίτευση, που θα υπερασπίζεται το κράτος δικαίου τους θεσμούς της δημοκρατίας, για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα δίνει ποιοτικές θέσεις εργασίας στους νέους και μια μακροπρόθεσμη, για την οικοδόμηση αυτού του κοινωνικά πολιτικά αναγκαίου χώρου της κεντροαριστεράς».

Αυτό το «στοίχημα», της επανόδου δηλαδή του «κεντροαριστερού αφηγήματος» στο χώρο του ΠΑΣΟΚ (ως ηγεμονεύουσας δύναμης) είναι και αυτό που επιδιώκει γενικά ο χώρος.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίμαρης ευχαρίστησε για τη στήριξη όλων στον προεκλογικό αγώνα, κάτι που έκαναν σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις οι παρακαθήμενοί του, ο γραμματέας της νομαρχιακής Βασίλης Γαρδίκος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Κώστας Κυρίτσης.

Ο κ. Τσίμαρης είπε επίσης ότι προβληματίζει η «μετατόπιση του κοινοβουλευτικού άξονα προς τα δεξιά, καθώς και η άνοδος της ακροδεξιάς «απέναντι στην οποία το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά αποτέλεσε σοβαρό ανάχωμα», όπως είπε.

Τόνισε ότι πρέπει «να σταθούμε απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, να συμβάλλουμε για λιγότερη τοξικότητα και εκφυλισμό του δημόσιου λόγου και κατά του μιθριδατισμού και της ανοχής στην παραβίαση του κράτους δικαίου».

Κατέληξε τονίζοντας: «Δεσμεύομαι προσωπικά για ισχυρή πολιτική παρουσία στο κοινοβούλιο και την περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου-θα εκπροσωπώ όλους τους πολίτες του νομού και της περιφέρειας».

Ο κ. Γαρδίκος από την πλευρά του τόνισε ότι «η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ «πιστοποιεί την αδυναμία του να δομήσει στιβαρό αντιπολιτευτικό λόγο» και ότι ήταν «μέγας χορηγός της ΝΔ» και πως «η συντηρητική κυριαρχία στη Βουλή επιβάλλει την ύπαρξη εναλλακτικής πρότασης προοδευτικής διακυβέρνησης. Η άνοδος της ακροδεξιάς δεν επιτρέπει εφησυχασμό».

Ο κ. Κυρίτσης τέλος, ευχαρίστησε «τα ΜΜΕ και τα στελέχη για τη στήριξη, τη νεολαία που πίστεψε στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, τους υποψήφιους-ες του ΠΑΣΟΚ στα Γιάννενα» και τόνισε ότι οι προτάσεις που θα επεξεργάζεται η νομαρχιακή, «θα φτάνουν στο κοινοβούλιο μέσω του βουλευτή μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back