ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Γ. Καραγιάννης: «Είναι χρέος μας να επιμείνουμε»

Εικόνα του άρθρου Γ. Καραγιάννης: «Είναι χρέος μας να επιμείνουμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2017, 15:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για δύο βασικές ιστορικές παραμέτρους που προκύπτουν από τη θεία λειτουργία που έγινε την Κυριακή, με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ιωαννίνων, στην καμένη από τους ναζί εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ασπραγγέλων κάνει λόγο ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρεται καταρχήν στην υπενθύμιση του διαχρονικού συνθήματος «Ποτέ πια φασισμός» και στη συνέχεια στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.  «Όσοι από μας καταγόμαστε από μαρτυρικά χωριά (σ.σ. ο κ. Καραγιάννης κατάγεται από τους Ασπράγγελους), έχουμε χρέος και ευθύνη να επιμένουμε στο ζήτημα αυτό. Δυστυχώς, τα εγκλήματα της γερμανικής ταξιαρχίας ‘Εντελβάις’ που αιματοκύλησε και κατέστρεψε δεκάδες χωριά σε όλη την Ήπειρο, όπως και τους Ασπράγγελους στις 15 Ιουλίου του '43, έχουν παραμείνει ατιμώρητα» τονίζει σε γραπτή του δήλωση.

Ο κ. Καραγιάννης  υπενθυμίζει δε ότι πριν από έναν χρόνο κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον φάκελο του ερευνητή Αλέκου Ράπτη ο οποίος ασχολείται με τα εγκλήματα της «Εντελβάις» στην Ήπειρο, για να αποτελέσει ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο στο μεγάλο ζήτημα των αποζημιώσεων. «Όπως η Γερμανία βοηθήθηκε οικονομικά μετά τον πόλεμο από τους συμμάχους της, οφείλει με την ίδια σοβαρότητα και ευθύνη να επανεξετάσει το ζήτημα των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου» καταλήγει ο βουλευτής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back