ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Γ. Βαρουφάκης: «Μόνη αντιμητσοτακική ψήφος, το ΜέΡΑ25»

Εικόνα του άρθρου Γ. Βαρουφάκης: «Μόνη αντιμητσοτακική ψήφος, το ΜέΡΑ25»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/05/2023, 12:31
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Την αντίθεσή του στις εξορύξεις στην Ήπειρο, διατύπωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, στην εκδήλωση του κόμματος στα Γιάννενα.

«Είναι δυνατόν στη μόνη περιοχή της Ελλάδας με μεγάλο υδροφόρο ορίζοντα να δρομολογούν εξορύξεις στο όνομα της Αριστεράς; Καμία εξόρυξη, ούτε στην Ήπειρο, ούτε πουθενά, πότε», τόνισε.

Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τους υποψήφιους-ες του κόμματος στα Γιάννενα, Βαγγέλη Βενέτη, Πέτρο Γοδέβενο, Σάββα Κουνουβέλη, Ελένη Μπούκη, Λίνα Νταλαγιάννη και Παναγιώτη Τσούνη.

Είπε επίσης ότι «είμαστε έξαλλοι με τον τρόπο που τα μεγάλα κόμματα σφετερίζονται και καίνε την απλή αναλογική. Αλλά δεν πειράζει, εμείς θα δώσουμε και δεύτερο και τρίτο αγώνα για να διαμορφωθεί η βάση της νέας, αγωνιστικής Αριστεράς που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο υπέρ των πολλών».

Τόνισε ακόμα ότι «η χώρα μετατράπηκε σε χρεοδουλοπαροικία και ήρθαν εντολές από τις Βρυξέλλες, την Φρανκφούρτη και το Βερολίνο που μονιμοποίησαν την μιζέρια στη χώρα, για να προστατευτούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες» και πως «ο Ηρακλής, οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και η αγορά των κόκκινων δανείων, το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το Υπερταμείο που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία είναι τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της διαδικασίας που διαμόρφωσε τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «Τι ζητάει ο κόσμος σήμερα; Να πέσει ο Μητσοτάκης και η Ανώνυμη Εταιρεία του. Και εμάς, αυτός είναι ο στόχος μας. Αλλά δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης, αλλά ολόκληρος ο υπαρκτός Μητσοτακισμός (…) Γι' αυτό το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη είναι η μόνη πραγματικά αντι-Μητσοτακική ψήφος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back