Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βαρουφάκης: «Η κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ των αρπακτικών»

Εικόνα του άρθρου Βαρουφάκης: «Η κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ των αρπακτικών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2022, 20:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε συζήτηση με θέμα «Τεχνολογία, Χρήμα, Πόλεμος» συμμετείχε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με φοιτητές και φοιτήτριες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «το 56 με 60% της αύξησης της τιμής δεν οφείλεται στο φυσικό αέριο, οφείλεται στους ολιγάρχες» και ανέλυσε μια σειρά ζητήματα, επαναλαμβάνοντας δηλώσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις που έκανε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Ο κ. Βαρουφάκης δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 σε κάποιο άλλο, τοπικού ενδιαφέροντος θέμα, πέραν του λιμανιού στην Ηγουμενίτσα. Είπε σχετικά με την ακρίβεια, ότι οι τιμές ανέβαιναν ακόμα και όταν ο επίσημος πληθωρισμός ήταν αρνητικός.

«Η αύξηση των τιμών, το ξέρουμε πολύ καλά, του ηλεκτρικού ρεύματος έχει γίνει πολύ πριν τον πόλεμο» τόνισε, κάτι που όντως ισχύει.

«Όταν βρέχει τρέχει νερό, κινείται η τουρμπίνα του υδροηλεκτρικού, παράγει κιλοβατώρες. Κόστος αυτής της κιλοβατώρας, μηδέν. Η ιδιωτική, πλέον, ΔΕΗ της EBC χρεώνει γι’ αυτή την κιλοβατώρα που της κόστισε μηδέν, τιμή σα να είχε παραχθεί από το πιο ακριβό φυσικό αέριο του κόσμου» τόνισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «λειτουργεί υπέρ των αρπακτικών και κρύβεται πίσω από πραγματικά εξωγενή προβλήματα».

Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «σεβόμαστε όλους και όλες, κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις για συζήτηση, για διάλογο, για συνεργασία σε πράγματα τα οποία αφορούν τον κόσμο» και πως δεν πιστεύει πως θα γίνουν άμεσα εκλογές, αλλά το φθινόπωρο.

«Εμείς θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ τι εννοεί; Εννοεί να τους ψηφίσουμε εμείς να γίνουν αυτοί υπουργοί να μας δώσουν κι εμάς κανένα υπουργείο για να περάσουν τα μέτρα των Βρυξελλών και τα μέτρα των ολιγαρχών με προοδευτικό πρόσημο. Ε δεν φτιαχτήκαμε εμείς γι’ αυτό. Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικότατο όχι, δεν θα τους κάνουμε υπουργούς ούτε θα γίνουμε κι εμείς υπουργοί για να συνεχίσουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι αυτά τα οποία λένε οι Βρυξέλλες έχουν και προοδευτικό πρόσημο» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back