Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Γ. Αμυράς: Ποιες περιβαλλοντικές δράσεις κάναμε…

Εικόνα του άρθρου Γ. Αμυράς: Ποιες περιβαλλοντικές δράσεις κάναμε…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2023, 15:35
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς να θυμίσει τις περιβαλλοντικές δράσεις για το νομό όπως τις κατέθεσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αναπτυξιακού προγράμματος της Ηπείρου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Γιάννενα.

Ο κ. Αμυράς αναφέρεται πάλι στις εξαγγελίες για τη μετατροπή των πλοιαρίων της Παμβώτιδας σε ηλεκτροκίνητα, για την επικείμενη προμήθεια ηλεκτροκίνητου σκάφους που θα παραχωρηθεί στην Ελληνική Αστυνομία, για την επικείμενη προμήθεια ενός αμφίβιου μηχανήματος για τον καθαρισμό των καλαμιώνων.

Κατά τα άλλα καταγράφει στον απολογισμό του τα «Απάτητα Βουνά» (Σμόλικας και Τύμφη), την επικείμενη υπουργική απόφαση για τον χαρακτηρισμό της μη προστατευόμενης περιοχής του Αώου σε προστατευόμενο φυσικό μετασχηματισμό, τη χρηματοδότηση του γεωπάρκου Βίκου-Αώου, την επικείμενη χρηματοδότηση μονοπατιών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Αναφορά γίνεται και σε δράσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο, όπως ο καθορισμός των τοπικών στόχων για τις Ειδικές Ζώνες Διατήρησης και η εκπόνηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την Παμβώτιδα, η οποία έχει δρόμο ακόμη, αλλά και στις εργασίες καθαρισμού και πυροπροστασίας στο δάσος Φρόντζου με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στον απολογισμό του, ο κ. Αμυράς αναφέρει και την κύρωση των δασικών χαρτών σε ποσοστό 94% στο νομό Ιωαννίνων και την «απελευθέρωση» δασωμένων αγρών. Ως μία ακόμη παρέμβαση αναφέρει και το έργο της δημιουργίας ποδηλατόδρομου γύρω από την Παμβώτιδα. Ένα έργο όμως που βρίσκεται υπό μελέτη εδώ και έναν χρόνο…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back