ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φροντιστές: «δεν είμαστε σε διακοπές»

Εικόνα του άρθρου Φροντιστές: «δεν είμαστε σε διακοπές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2020, 18:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων μετά τις ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργείων και την έκτακτη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος ανακοινώνει ότι «προτάσσοντας τη δημόσια υγεία, την υγεία των μαθητών μας αλλά και των εργαζομένων στα φροντιστήριά μας, είμαστε αποφασισμένοι να σεβαστούμε απόλυτα την απόφαση αναστολής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών μονάδων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» χωρίς εξαιρέσεις.

Προσθέτουν ότι κατά το διάστημα του κλεισίματος, «θα υποστηρίξουμε τους μαθητές μας με κάθε δυνατό ηλεκτρονικό μέσο εξ αποστάσεως υπεύθυνα και οργανωμένα» θα γίνει αναπλήρωσε μαθημάτων με επιπλέον ώρες, εφόσον κριθεί απαραίτητο και τονίζουν ότι «το κλείσιμο των σχολειών και όλων των εκπαιδευτικών μονάδων έχει νόημα μόνο εφόσον οι μαθητές δεν συναθροίζονται σε άλλους χώρους μαζικής προσέλευσης εκτός σχολείου».

Λένε ακόμα ότι «τα φροντιστήρια όπως και οι μαθητές και ειδικά οι μαθητές της γ΄ λυκείου δεν είναι σε διακοπές. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν μια μοναδική ευκαιρία για επανάληψη η οποία επιβάλλεται να αξιοποιηθεί».

Συνιστούν τέλος στα φροντιστήρια «να σεβαστούν και να τηρήσουν ευλαβικά την απόφαση αναστολής καθώς πρέπει με τη στάση μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος με υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

Τέλος, καλούν «και όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μαύρων ιδιαιτέρων είτε κατά μονάδες είτε κατά μικρές ομάδες να συμμορφωθούν με την απόφαση, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και της κοινωνικής τους ευθύνης καθώς η ανοχή και η υπομονή έχουν και τα όρια τους και υπάρχουν όλα εκείνα τα ένδικα μέσα που νόμιμα μπορούν να επιβληθούν». Προσθέτει μια κάπως διφορούμενη παρατήρηση, ότι «η ιχνηλάτηση ενδεχόμενων κρουσμάτων έχει ήδη οδηγήσει σε αποκαλύψεις και δημιούργησε προβλήματα σε πολλούς».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back