ΚΟΣΜΟΣ

Φορτηγό έπεσε σε πεζούς στη Βαρκελώνη-13 νεκροί

Εικόνα του άρθρου Φορτηγό έπεσε σε πεζούς στη Βαρκελώνη-13 νεκροί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2017, 21:48
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα φορτηγό βαν έπεσε σε δεκάδες ανθρώπους στο κέντρο της Βαρκελώνης στην Placa Catalunya, στην τουριστική περιοχή Ράμπλας σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 80 σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 13 νεκρούς. 

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter προειδοποιούν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Την ίδια ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει ήδη στο τόπο του συμβάντος.

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλα της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε νωρίτερα η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Ένα δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε η καταλανική αστυνομία και φέρεται ότι σχετίζεται με την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στη Βαρκελώνη, εντοπίστηκε κοντά σε ένα φαστ-φουντ, στη λεωφόρο Μανλέου του Βικ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα La Vanguardia.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του.

Aπό τον Ιούλιο του 2016 ανάλογες επιθέσεις φορτηγών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 100 ανθρώπους στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.


Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η γραμματέας του επίτιμου ελληνικού προξενείου στη Βαρκελώνη Θεώνη Ζησιμοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ, τετραμελής οικογένεια Ελλήνων βρισκόταν στο σημείο, τραυματίστηκε η μητέρα και τα δύο παιδιά. Η μητέρα είναι πιο βαριά.


Το όνομα του άνδρα που που έχει νοικιάσει το όχημα της επίθεσης και έχει συλληφθεί είναι Ντρις Ουκαμπίρ ανακοίνωσε η Αστυνομία.


Παράληλλα η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κανένα άτομο δεν βρίσκεται οχυρωμένο σε μπαρ της Βαρκελώνης, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα και ότι αντιμετωπίζει την επίθεση στη Βαρκελώνη ως «τρομοκρατική ενέργεια». 

Στο μεταξύ όπως αναφέρει εφημερίδα LaVanguardia ο ένα από τους δράστες έπεσε νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, χωρίς να έχει γίνει σαφές ακόμη πόσοι ακριβώς είναι οι δράστες της επίθεσης.


ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που διαπράχθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας του Ι.Κ., το Amaq.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back