ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροδιαφυγή: Νέα πλατφόρμα καταγγελιών με… επιβράβευση

Εικόνα του άρθρου Φοροδιαφυγή: Νέα πλατφόρμα καταγγελιών με… επιβράβευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2023, 21:46
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών μπήκε σε λειτουργία, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες αλλά και σε επιχειρήσεις να καταγγέλλουν κάθε μορφής περιπτώσεις φοροδιαφυγής. 

Πρόκειται για την πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών», η οποία είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή Εφαρμογές/Δημοφιλείς Εφαρμογές/Καταγγελίες Πολιτών και δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αυτοματοποιημένα τις καταγγελίες και πληροφορίες τους, επώνυμα ή ανώνυμα, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:

  • 1. Διαφθορά - παραβάσεις ακεραιότητας
  • 2. Φορολογικές παραβάσεις
  • 3. Τελωνειακές παραβάσεις

Οι καταγγελίες και πληροφορίες που υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας διοχετεύονται αυτόματα, ανάλογα με το αντικείμενό τους, στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση, καθώς και στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν οι υποθέσεις αφορούν θέματα αρμοδιότητάς της.

Η πλατφόρμα παρουσιάστηκε το πρωί, στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του υφυπουργού, Χάρη Θεοχάρη, και της γενικής γραμματέως Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Μαρίας Ψύλλα.

Στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για την πάταξη τα φοροδιαφυγής θα περιλαμβάνεται διάταξη η οποία θα προβλέπει «μπόνους» για όσους καταγγέλλουν επωνύμως περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα η πλατφόρμα apodixi έχει δεχτεί πάνω από 135.000 καταγγελίες εκ των οποίων 55.000 επώνυμες και 75.000 ανώνυμες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back