Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Formula 1: Νίκη Φέτελ στο Σίλβερστοουν

Εικόνα του άρθρου Formula 1: Νίκη Φέτελ στο Σίλβερστοουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2018, 21:16
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μετά από συγκλονιστική «μάχη» στους τελευταίους γύρους, ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ήταν αυτός που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού στην πίστα του Σίλβερστοουν. 

Στο βρετανικό γκραν πρι της Formula 1, δέκατος αγώνας του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος, ο Γερμανός πιλότος της Ferrari πανηγύρισε την 4η φετινή νίκη του, πρώτη του στη συγκεκριμένη πίστα μετά το 2009, και διεύρυνε την απόσταση που τον χωρίζει στη βαθμολογία κατά 8 βαθμούς από τον δεύτερο Λιούις Χάμιλτον (+2.264). 

Ο Φέτελ μετρά  171 βαθμούς έναντι του 163β. του οδηγού της Mercedes και κατόχου του τίτλου. Ο Χάμιλτον που το Σάββατο είχε πανηγυρίσει την 6η pole position στην πίστα του Σίλβερστοουν και 76η στην καριέρα του, έχασε μία τεράστια ευκαιρία να γίνει ο δεύτερος πιλότος στην ιστορία που πετυχαίνει πέντε διαδοχικές νίκες στην ίδια πίστα, μετά τον Άιρτον Σένα (Μονακό). 

Ο Βρετανός πραγματοποίησε άσχημο ξεκίνημα (έπεσε στην 17η θέση), μετά από σύγκρουση, όταν ενημέρωσε πως το μονοθέσιό του έχει υποστεί βλάβη, αλλά επέστρεψε δυναμικά, περνώντας τον έναν οδηγό μετά τον άλλον. Στην 3η θέση τερμάτισε ο «ομόσταυλος» του Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν (+ 3.652), ενώ 4ος ήταν ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes (+8.883), ο οποίος είχε περάσει ακόμη και στην 1η θέση, στους τελευταίους γύρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφίες: ©F1


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back