ΚΟΣΜΟΣ

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τις ΗΠΑ

Εικόνα του άρθρου Φονικοί ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τις ΗΠΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2023, 23:02
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων που έπληξαν τις μεσοδυτικές πολιτείες και περιοχές του Νότου των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μια σειρά ανεμοστρόβιλων που έπληξαν τουλάχιστον οκτώ πολιτείες κατέστρεψαν σπίτια και επιχειρήσεις, ξερίζωσαν δέντρα και ερήμωσαν γειτονιές. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από τις 31 Μαρτίου, έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 80 ανεμοστρόβιλοι. 

Οι κάτοικοι του Γουίν, μιας κοινότητας περίπου 8.000 ανθρώπων 80 χιλιόμετρα δυτικά του Μέμφις, στο Τενεσί, ξύπνησαν το Σάββατο για να διαπιστώσουν ότι η στέγη του γυμνασίου ήταν θρυμματισμένη και τα παράθυρά του σπασμένα. Τεράστια δέντρα κείτονταν στο έδαφος. Γκρεμισμένοι τοίχοι, τζάμια και στέγες πεταμένα σαν να έγιναν εκρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Μια καταιγίδα διέλυσε την πόλη Wynne του Αρκάνσας -μια κοινότητα περίπου 170 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της πολιτείας, Little Rock.

Σε ένα δελτίο, το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων προειδοποίησε ότι ορισμένοι από τους προβλεπόμενους ανεμοστρόβιλους θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το έδαφος για μεγάλες αποστάσεις. Οι θανατηφόροι ανεμοστρόβιλοι έρχονται μια εβδομάδα μετά τον θάνατο 26 ανθρώπων στο Μισισιπή από έναν σπάνιο ανεμοστρόβιλο μακράς διαδρομής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3