Ο φοιτητικός σύλλογος της (πρώην) ΣΕΥΠ, των τριών τμημάτων του πρώην ΤΕΙ Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Λογοθεραπείας και Νοσηλευτικής, θέλει να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα, με κύριο μέλημα «των ενεργών φοιτητών των 3 αυτών τμημάτων» όπως τονίζουν σε σχετική τους ανακοίνωση, την «επανεισαγωγή και εντατικοποίηση των δημοκρατικών μηχανισμών που δίνουν φωνή σε κάθε φοιτητή, ακόμα και στις περιπτώσεις που το σώμα του Δ.Σ. κρίνεται ανεπαρκές ή ακατάλληλο, ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού και η δίκαιη εκπροσώπηση φοιτητών, δίχως το μονοπώλιο παραταξιακών συμφερόντων από κάθε πλευρά».
Αφορμή για την ανακοίνωση (και την πρωτοβουλία), είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε ο σύλλογος κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις, κατά του νόμου που ιδιωτικοποιεί την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα.
«Οι εγγεγραμμένοι, ενεργοί φοιτητές δεν εκφράζονται επαρκώς με την ισχύουσα ‘επωνυμία’ και υπογραμμίζουν την ανάγκη επικαιροποίησης και εκσυγχρονισμού του καταστατικού» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Ο σύλλογος, μετά από πολυετή αδράνεια, συνεδρίασε ξανά κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις.
Μια δεκαετία μετά την τελευταία του γενική συνέλευση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με μαζική συμμετοχή, συνεδρίασε ξανά το σώμα και τοποθετήθηκε με αποφάσεις «για τη μαζική κινητοποίηση φοιτητών μέσα από πορείες, παρεμβάσεις, νέες γενικές συνελεύσεις και την έναρξη πενθήμερης κατάληψης».
Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο αγνόησε τη γενική συνέλευση, αρνούμενο να επικυρώσει τις αποφάσεις που λαμβάνονταν για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.
Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, κυβερνητική παράταξη με πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της σχολής, εγκαλείται για το γεγονός ότι αναγνώρισε ως νόμιμη μόνο τη γενική συνέλευση στην οποία παρέστη, με κινητοποίηση και από άλλες σχολές: «Η συνοδεία μελών του Δ.Σ., που στην συντριπτική της πλειοψηφία ήταν εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κλήθηκε να στηρίξει τηνρητορική της εν λόγω παράταξης με χαρακτηριστική επιθετικότητα, δημιουργώντας ένα δυσάρεστο κλίμα για τους παρόντες φοιτητές. Φυσικά η στήριξη αυτού του εγχειρήματος δεν ήταν αρκετή από φοιτητές και εκπροσώπους της εν λόγω παράταξης, από τα 3 τμήματα που συστεγάζονται στο κτίριο της Πανεπιστημιούπολης Β’, αλλά, χρειάστηκε και η παρουσία φοιτητών και εκπροσώπων άλλων τμημάτων που υπήρξαν κατάφορα παρεμβατικοί στη διαδικασία, επικαλούμενοι επανειλημμένα την ‘αυτοδυναμία’ και την ‘εξουσία’ του εκλεγμένου Δ.Σ».
Στη σχολή σημειώθηκε και ένα περιστατικό που καταγγέλθηκε επανειλημμένα, η παρουσία «μπράβων» με καλυμμένα πρόσωπα και λοστούς, σε μέρα γενικής συνέλευσης.
Στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου αρνήθηκαν τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης εξ αναβολής, την επόμενη μέρα και εκεί, προέκυψαν οι μπράβοι «με καλυμμένα πρόσωπα- εισβάλλοντας στο κτίριο με το σπάσιμο πόρτας, απειλώντας με μεταλλικά αυτοσχέδια λοστάρια και σωλήνες».
Οι υπογράφοντες-ουσες φοιτητές της ΣΕΥΠ αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα άτομα ταυτοποιήθηκαν ως «ομάδα ατόμων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ, που ενδεχομένως ήρθαν για να διασφαλίσουν την σωματική ακεραιότητα των εκλεγμένων μέσω της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φοιτητικών εκπροσώπων. Κύριο μέλημα των φοιτητών ήταν η επισφράγιση των πρακτικών όπως γραφτήκαν και σε δεύτερο χρόνο μουτζουρωθήκαν από τον πρόεδρο στον απόηχο ενός τηλεφωνήματος, η μη εμπλοκή εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ στη διαδικασία και η φύλαξη των κτιριακών δομών του πανεπιστημίου».
Έγινε νέα γενική συνέλευση, χωρίς το διοικητικό συμβούλιο και καταγγέλθηκαν τα γεγονότα και η συμπεριφορά του διοικητικού συμβουλίου, πάρθηκαν αποφάσεις για την ενημέρωση για το καταστατικό και για την επικαιροποίησή του και στις 12 Μαρτίου έγινε νέος κύκλος συνελεύσεων, όπου «οι αποφάσεις που πάρθηκαν και στηρίχθηκαν με την ψήφο των φοιτητών αφορούσαν την λήξη της κατάληψης, την συνέχιση κινητοποιήσεων» κ.α.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου δεσμεύτηκε τηλεφωνικά να παραδώσει τη σφραγίδα και τα πρακτικά για την επικαιροποίηση των αποφάσεων του συλλόγου, την ίδια κιόλας μέρα, αλλά δεν τήρησε τη δέσμευση.
(φωτό αρχείου)