Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Φοιτητές Ιατρικής: «Τώρα μέτρα για τους ειδικευόμενους»

Εικόνα του άρθρου Φοιτητές Ιατρικής: «Τώρα μέτρα για τους ειδικευόμενους»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2021, 17:36
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο φοιτητικός σύλλογος της Ιατρικής Ιωαννίνων με απόφασή του, τονίζει ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα μέτρα για την ουσιαστική εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών.

Αναφέρεται σε μια σειρά ρυθμίσεις που έρχονται από την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως αναφέρει και σημειώνει ότι θα εφαρμοστούν τα εξής:

  • Καθιερώνεται σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων για την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας.
  • τα εξεταστικά κέντρα θα είναι πλέον μόνο στους νόμους Αττικής και Θεσσαλονίκης.
  • οι εξετάσεις θα διεξάγονται τέσσερις φορές το χρόνο.
  • στον τίτλο της ειδικότητας θα αναγράφεται βαθμός: καλώς /λίαν καλώς /άριστα. Ο βαθμός στον τίτλο της ειδικότητας θα σημαδεύει το γιατρό και θα τον ακολουθεί ισόβια σε όλη την επαγγελματική του σταδιοδρομία, θα αποτελεί κριτήριο πρόσληψης.

«Σε καμία σχεδόν χώρα του κόσμου δεν υπάρχει βαθμός στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας γιατί αυτονόητα οι εξετάσεις ειδικότητας είναι κρατική δοκιμασία επάρκειας» τονίζουν οι φοιτητές της Ιατρικής.

Προσθέτουν ότι «εδώ και ένα χρόνο με ευθύνη της κυβέρνησης, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο κοβιντάδικο και οι υγειονομικοί έχουν ζήσει τις συνέπειες».

Σημειώνουν τέλος ότι «οι φοιτητές Ιατρικής ήμασταν και παραμένουμε στο πλάι  των υγειονομικών  όλο το προηγούμενο διάστημα. Ήμασταν εκεί ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να φέρει αντιδραστικές αλλαγές στην ειδικότητα, στον αγώνα των υγειονομικών ενάντια στην εκρηκτική κατάσταση που δημιούργησε η πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας εν μέσω Πανδημίας. Γυρίσαμε την πλάτη σε παπαγαλάκια της κυβέρνησης μέσα και έξω από τις σχολές που από τα χειροκροτήματα πέρασαν στην απαξίωση των γιατρών που τολμούν να αγωνιστούν. Στηρίξαμε τον αγώνα των συμβασιούχων του ΠΓΝΙ που απολύονται, τον αγώνα ενάντια στην εκδικητική απόλυση της Γαστρεντερολόγου στο ‘Χατζηκώστα’ κτλ (…)Έτσι και τώρα δεν θα δεχτούμε να πάμε βήμα πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Ο σύλλογος στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 4 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενάντια στην αλλαγή του συστήματος των εξετάσεων για την απόκτηση του τίτλου ιατρικής ειδικότητας.

(φωτό αρχείου)


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back