Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Φοιτητές Ιατρικής: «Η θέση μας είναι στην κλινική»

Εικόνα του άρθρου Φοιτητές Ιατρικής: «Η θέση μας είναι στην κλινική»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2021, 22:50
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ένα οργανωμένο πλάνο για την επιστροφή τους στις κλινικές ζητούν και οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, του 4ου και ιδίως του κρίσιμου για την κλινική εκπαίδευση 5ου έτους (οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής έχουν επιστρέψει).

Οι φοιτητές της Ιατρικής, έχοντας στο πλευρό τους τούς φοιτητές του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών (ΒΕΤ), πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική διαμαρτυρία έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Η θέση μας είναι δίπλα στον ασθενή, όχι πίσω από τον υπολογιστή» και «Η θέση μας είναι στην κλινική, μαζί με τους ασθενείς» ανέφεραν τα πλακάτ που είχαν μαζί τους, θυμίζοντας μια πολύ βασική «παρενέργεια» στο διδακτικό και κλινικό έργο που υφίσταται λόγω της πανδημίας.

Οι φοιτητές ξεκαθάρισαν το προφανές: ότι η άσκησή τους σε θαλάμους ασθενών δεν μπορεί να γίνει άνευ όρων. Ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίσει για τα επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας, όπως τεστ, αλλά και για τον εμβολιασμό και των φοιτητών Ιατρικής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back