ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Φλογεροπαίχτες»: μια διαφορετική μπάντα

Εικόνα του άρθρου «Φλογεροπαίχτες»: μια διαφορετική μπάντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2017, 22:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μπάντα και μια χορωδία στο 5ο Βαλάνειο Δημοτικό Σχολείο; Ναι, γιατί όχι; Όταν οι εκπαιδευτικοί καταφέρνουν να δώσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά, όλα γίνονται. Ακόμα και σε ένα μάθημα όπως είναι της μουσικής, που δυστυχώς δεν τυγχάνει της δέουσας προσοχής από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Μια ομάδα 30 μαθητών αποτελούν τους «Φλογεροπαίχτες» που χάρη στη διδασκαλία και τη διεύθυνση της μουσικού-εκπαιδευτικού Νίκης Λαμπρίδη, καταφέρνουν να στέκονται επάξια σε μια σκηνή και κυρίως να αποτελέσουν ένα παράδειγμα. Οι «Φλογεροπαίχτες» του 5ου Βαλάνειου Δημοτικού Σχολείου έδωσαν σήμερα το μεσημέρι μια μικρή συναυλία στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, με τους γονείς τους αλλά και επισκέπτες να δίνουν το παρών. Ένα ηλιόλουστο πρωινό, και με τις μελωδίες του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη να απλώνονται στον χώρο και με τους μικρούς μαθητές να πρωταγωνιστούν. Η «μπάντα» ερμήνευσε και δυο μουσικά κομμάτια στη νοηματική γλώσσα.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας «Η Ευρώπη στην περιφέρειά μου» την οποία στην περιοχή μας διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020». Το επίσημο ευχαριστώ τους στους «Φλογεροπαίχτες» εξέφρασαν τόσο η προϊσταμένη της υπηρεσίας Εύη Παπανικολάου όσο και η διαχειρίστρια του Μουσείου Αργυροτεχνίας Αγνή Δρίμτζια.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back