Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φάρμακα στα ράφια των σούπερ μάρκετ-Η λίστα

Εικόνα του άρθρου Φάρμακα στα ράφια των σούπερ μάρκετ-Η λίστα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2016, 11:36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον κατάλογο με τις 40 δραστικές ουσίες που θα περιέχουν τα φάρμακα που θα μπορούν να πωλούνται εκτός φαρμακείων, τα λεγόμενα Φάρμακα Γενικής Διεύθυνσης (ΓΕΔΙΦΑ), δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πλέον τα σκευάσματα που θα μπουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ παίρνουν συγκεκριμένη μορφή χωρίς ο ΕΟΦ να δίνει συγκεκριμένες εμπορικές επωνυμίες και σκευάσματα, αφού η σχετική λίστα περιλαμβάνει τη δραστική ουσία, τη θεραπευτική κατηγορία, τη μορφή και την περιεκτικότητα αλλά και τη συσκευασία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, σε συνέχεια της από 21/07/2016 ανάρτησης του Οργανισμού με θέμα «Υποβολή αιτημάτων για αλλαγή του τρόπου διάθεσης από ΜΗΣΥΦΑ σε Φάρμακα Γενικής Διάθεσης (ΓΕΔΙΦΑ)» και προς ενημέρωση των Κατόχων Άδειας Κυκλοφορίας Φαρμακευτικών Προϊόντων (KAK), αναρτάται ενδεικτικός κατάλογος δραστικών ουσιών (μορφές, περιεκτικότητες και συσκευασίες) εγκεκριμένων φαρμακευτικών προϊόντων των οποίων ο τρόπος διάθεσης δύναται να αλλάξει από: «Φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή» σε «Φάρμακα για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή - Γενική διάθεση».

Με βάση τον κατάλογο, καλούνται οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις να καταθέσουν στον ΕΟΦ σχετικές αιτήσεις τροποποίησης τρόπου διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων.

Μπορούν να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις τροποποίησης και για φαρμακευτικά προϊόντα δραστικών ουσιών εκτός καταλόγου, οι οποίες θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση σύμφωνα με τα κριτήρια του ισχύοντος νόμου.

Διαβάστε εδώ τον κατάλογο. gedifakatalogos2016.pdf

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back