Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φάκελος και στην πρυτανεία

Εικόνα του άρθρου Φάκελος και στην πρυτανεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2019, 16:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υποβλήθηκαν σε προληπτικές εξετάσεις, καθώς ήρθαν σε επαφή με ύποπτο φάκελο, με χώρα αποστολής την Ινδία, που ήρθε με το πρωινό ταχυδρομείο.

Ο φάκελος είχε παραλήπτη τον «αντιπρύτανη» όπως ανέγραφε στα αγγλικά, οπότε θα πήγαινε στην πρυτανεία, στον δεύτερο όροφο του Μεταβατικού.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το φάκελο παρέλαβε η ΕΜΑΚ, για να πάει στον «Δημόκριτο» για εξετάσεις.

Είναι το πολλοστό «ύποπτο» γράμμα που φτάνει στα πανεπιστήμια της χώρας, με αποστολείς από την Ινδία. Κάποιο φάκελοι περιείχαν προπαγανδιστικό υλικό ακραίου ισλαμικού περιεχομένου, ενώ όσοι εξετάστηκαν μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί κάτι επιβλαβές. Τα μέτρα πάντως είναι δρακόντεια. Μια από επιστολή έφτασε χτες, στο πανεπιστήμιο, στην Άρτα.

Αμέσως, ενημερώθηκε η αστυνομία και σε λίγη ώρα αναμένεται να παραλάβει την ύποπτη αλληλογραφία η ΕΜΑΚ, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Για προληπτικούς λόγους τρεις υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον «Δημόκριτο».

Υπενθυμίζεται δε ότι χθες έφτασε ακόμη ένας φάκελος στα πρώην ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα, με παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.







ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back