ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

F1: Βασιλιάς στο Λας Βέγκας ο Μαξ Φερστάπεν

Εικόνα του άρθρου F1: Βασιλιάς στο Λας Βέγκας ο Μαξ Φερστάπεν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2023, 14:08
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull τραγούδησε το «Viva Las Vegas», αφού έφτασε στην 18η νίκη της σεζόν, που αποτελεί ρεκόρ, και έφτασε μαζί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην τρίτη θέση της λίστας των νικητών όλων των εποχών της Φόρμουλα Ένα.

Ο θρίαμβος σε μια φαντασμαγορική βραδιά στην Πόλη του Σιν ήταν ο 53ος της καριέρας του τριπλού πρωταθλητή και ο έκτος στη σειρά και ήρθε μετά από ποινή πέντε δευτερολέπτων επειδή ανάγκασε τον Σαρλ Λεκλέρκ της Ferrari να βγει εκτός πίστας στην εκκίνηση και στη συνέχεια μια σύγκρουση με τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes.

Ο Λεκλέρκ τερμάτισε δεύτερος αφού ξεκίνησε από την pole position, έχασε και ανέκτησε την πρωτοπορία και στη συνέχεια την έχασε ξανά πριν περάσει τον Σέρχιο Πέρες στον τελευταίο γύρο για να στερήσει από τη Red Bull το έβδομο διπλό της σεζόν.



Η νίκη ήταν η 20η της Red Bull σε 21 αγώνες, ένα ακόμη ρεκόρ για μία σεζόν. Ολοκλήρωσε επίσης μια σειρά από τρεις νίκες στις ΗΠΑ το 2023 για τον 26χρονο Ολλανδό οδηγό τους, ο οποίος ήταν επίσης κυρίαρχος στο Μαϊάμι και στο Όστιν.

«Ήταν δύσκολο», δήλωσε ο Φερστάπεν, του οποίου η αγωνιστική στολή απέτισε φόρο τιμής στην χαρακτηριστική φόρμα του αείμνηστου «βασιλιά του ροκ εν ρολ», Έλβις Πρίσλεϊ.

Ενώ η Red Bull έχει κερδίσει και τους δύο τίτλους εδώ και καιρό, η Ferrari μείωσε τη διαφορά από τη δεύτερη Mercedes στους τέσσερις βαθμούς με έναν αγώνα να απομένει στο Άμπου Ντάμπι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back