Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών σε Παμβώτιδα και εθνικό πάρκο Πίνδου

Εικόνα του άρθρου Ευρωπαϊκή γιορτή πουλιών σε Παμβώτιδα και εθνικό πάρκο Πίνδου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2017, 19:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών-Eurobirdwatch 2017 γιορτάζουν και φέτος οι Φορείς Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Η γιορτή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης θα γίνει από τις 10:30 έως τις 13:30 στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Η εκδήλωση με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Προστατεύουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους» θα ξεκινήσει με ανοιχτή τάξη γιόγκα για παιδιά που θα επικεντρωθεί στη στάση πουλιού από το φροντιστήριο Playschool, ενώ θα ακολουθήσουν παιδικά εργαστήρια (μάσκες πουλιών, δαχτυλόκουκλες, ζωγραφική με θέμα τα πουλιά, ταΐστρες πουλιών), περιβαλλοντικά παιχνίδια (παιχνίδι γνώσεων για τα μεταναστευτικά πουλιά, η λίμνη επικεφαλής, διασχίζω τη Λίμνη), παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια.

Το «κλείσιμο» θα αναλάβει η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων που θα παρουσιάσει την παράσταση «Το μεγάλο δέντρο», μια παράσταση που έχει επιμεληθεί το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία».

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Β. ΠΙΝΔΟΥ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου δίνει ραντεβού την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πληροφόρησης στους Ασπραγγέλους, από τις 10:00 έως τις 14:00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση για τη μετανάστευση των πουλιών και τα είδη ορνιθοπανίδας στο εθνικό πάρκο, παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο, κιάλια και οδηγούς αναγνώρισης, κατασκευή φωλιών και ταϊστρών για πουλιά και δημιουργίες από μαλλί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back