Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ευρωεκλογές 2019: Τι κάνει η Ευρώπη για τον τόπο μου

Εικόνα του άρθρου Ευρωεκλογές 2019: Τι κάνει η Ευρώπη για τον τόπο μου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2018, 16:29
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το νέο διαδικτυακό τόπο, που αναδεικνύει τη θετική επίδραση της ΕΕ για κάθε πολίτη ξεχωριστά παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο διαδραστικός, πολύγλωσσος διαδικτυακός τόπος «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα» εκθέτει εκατοντάδες, εύκολα στην ανάγνωση, μίας σελίδας σημειώματα με παραδείγματα για τη θετική διαφορά που κάνει η ΕΕ στη ζωή των πολιτών. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή τους, το επάγγελμά τους ή το αγαπημένο τους χόμπι.

Περίπου 1.800 σημειώματα μίας σελίδας είναι διαθέσιμα για ανάγνωση, διαμοιρασμό ή περαιτέρω χρήση ως διαδικτυακές σελίδες ή ως αρχεία PDF. Είναι οργανωμένα σε δύο βασικές κατηγορίες στον ιστότοπο. Στην πρώτη ενότητα υπό τον τίτλο «Στον τόπο μου», οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τον τόπο όπου οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ζουν ή εργάζονται. Ποια είναι η παρουσία της Ευρώπης στις μικρές ή μεγάλες πόλεις και τις περιοχές σας; Αυτή η ενότητα του ιστότοπου καλύπτει πάνω από 1.400 τοποθεσίες σε κάθε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη δεύτερη ενότητα του ιστότοπου υπό τον τίτλο «Στη ζωή μου», κάθε χρήστης επιλέγει ανάμεσα σε 400 σημειώματα μίας σελίδας για να βρει τα σημαντικά για εκείνον στοιχεία. Πώς η ΕΕ π.χ. επηρεάζει την οικογένεια, την υγειονομική περίθαλψη, τα χόμπι, τα ταξίδια, την ασφάλεια, τις επιλογές των καταναλωτών και τα κοινωνικά δικαιώματα; Πώς η ΕΕ υποστηρίζει τους πολίτες στην επαγγελματική τους ζωή σε δεκάδες εργασιακά αντικείμενα - από τους μελισσοκόμους έως τους οδηγούς λεωφορείων και τους ζυθοποιούς; Τι έχει κάνει η ΕΕ για όσους απολαμβάνουν δραστηριότητες αναψυχής, όπως ο αθλητισμός, η μουσική ή η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων; Σε αυτή την ενότητα, διατίθεται επίσης μία σειρά από αρχεία ήχου σε πολλές γλώσσες.

Θα συμπληρωθούν, σε μία τρίτη ενότητα του ιστότοπου, με πιο λεπτομερή ενημερωτικά σημειώματα για τις πολιτικές της ΕΕ, τα οποία περιγράφουν ορισμένα από τα επιτεύγματα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας, και της προοπτικής για το μέλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινή γνώμη και τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των πολιτών για τη δράση της ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back