Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβουλευτές: Φιλικές οι επενδύσεις στο αέριο και την πυρηνική ενέργεια

Εικόνα του άρθρου Ευρωβουλευτές: Φιλικές οι επενδύσεις στο αέριο και την πυρηνική ενέργεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2022, 20:36
ΚΟΣΜΟΣ - ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι ευρωβουλευτές, που συνεδριάζουν στο Στρασβούργο, συμφώνησαν σήμερα να θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον οι επενδύσεις στο φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια, δύο πηγές ενέργειας που έχουν αναγνωριστεί ως απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το αμφιλεγόμενο κείμενο, το οποίο κατέθεσε τον Ιανουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χαρακτήριζε «βιώσιμες» κάποιες επενδύσεις για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια -τα οποία δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα- ή εργοστάσια φυσικού αερίου, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες.


Προσφυγή Αυστρίας

Η Αυστρία θα προσφύγει νομικά κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κατατάξει ως «πράσινες» και βιώσιμες μεταβατικές ενεργειακές πηγές το αέριο και την πυρηνική ενέργεια, ανακοίνωσε η αυστριακή υπουργός Κλιματικής Προστασίας.

«Ιδιαίτερα με τον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία, δεν μπορούμε να έχουμε ένα πρόγραμμα πράσινου ξεπλύματος των επενδύσεων στην πυρηνική ενέργεια και το ορυκτό αέριο», αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Λεονόρε Γκεβέσλερ. «Η πυρηνική ενέργεια και το φυσικό αέριο δεν συμβάλλουν στην κλιματική προστασία».

«Μόλις τεθεί σε ισχύ αυτό το πρόγραμμα πράσινου ξεπλύματος, η Αυστρία θα καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την ήδη έτοιμη προσφυγή της εναντίον του», δήλωσε η υπουργός προσθέτοντας ότι η Αυστρία θα επιδιώξει να περιλάβει και άλλα κράτη μέλη ως συμμάχους στην προσφυγή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back