ΕΛΛΑΔΑ

​Ευγνωμοσύνη Μπαν Κι Μουν για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό

Εικόνα του άρθρου ​Ευγνωμοσύνη Μπαν Κι Μουν για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2016, 14:51
ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα που στάθηκε αρωγός σε πολλούς ανθρώπους στο μεταναστευτικό. Απ' την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, ενώ έθεσε και το ζήτημα του Κυπριακού που βρίσκεται σε μία σημαντική περίοδο.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ αναγνώρισε την πρόκληση που αντιμετώπισε η Ελλάδα στην αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών και τόνισε ότι «είμαι εδώ για να συζητήσουμε πως μπορούμε να εργαστούμε με πιο στενό τρόπο για καλύτερα αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο γγ του ΟΗΕ είπε πως είναι ευπρόσδεκτη η δέσμευση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για εξεύρεση λύσης εντός του έτους.

ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

“Συζητήσαμε για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, που αποτελούν ευρωπαϊκή και διεθνή πρόκληση και αντιμετωπίζεται με συνεκτική πολιτική βασιζόμενη στην αλληλεγγύη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις του με τον γγ του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μονομερή ενέργεια εις βάρος της Ελλάδας το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας και υπογράμμισε: «Προτεραιότητα ο μικρός δρόμος που έχει ανοίξει, για τους πρόσφυγες με τις χώρες Σένγκεν να γίνει το επόμενο διάστημα λεωφόρος».

Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα μεταβεί στη Λέσβο συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, όπου θα επισκεφτεί προσφυγικές δομές και θα έχει επαφές με την τοπική αυτοδιοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back