ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ευγενικές αιχμές» για τη Νιάρχου

Εικόνα του άρθρου «Ευγενικές αιχμές» για τη Νιάρχου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2017, 02:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ


Η Περιφέρεια εμμένει στη θέση της ότι δεν θα παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο τη μελέτη, καθώς, όπως αναφέρει η σχετική απάντηση στο ομόφωνο αίτημα του σώματος, «δεν είναι αυτό δυνατό για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους». Η θέση της δημοτικής αρχής συνοψίζεται στα λόγια του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, ότι η απάντηση δεν είναι τιμητική, αλλά και ότι ο Δήμος δεν επιθυμεί «να μαλώσει». Ο κ. Καχριμάνης έχει δηλώσει ξανά ότι όποιος θέλει να δει τη μελέτη μπορεί να τη δει στο γραφείο του, σε μια θέση που ωστόσο ενισχύει την άποψη ότι συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τις εξουσίες, καθώς δεν πρόκειται για ένα μικρό και ασήμαντο έργο, αλλά για αναγκαία παρέμβαση στην πόλη. Στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, o κ. Μπέγκας ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί ότι «όλα εντάξει» εφόσον είχε διαβουλευτεί η περιβαλλοντική μελέτη, καθότι όπως τόνισε, πρόκειται για ένα διαφορετικό στάδιο από την οριστική μελέτη. «Ποτέ αυτή δεν έγινε γνωστή σε συλλογικό όργανο», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο και «δικαιούμεθα να διατηρούμε τους προβληματισμούς μας».

Στην επιστολή πάντως ο κ. Καχριμάνης αναφέρει ότι θα χρηματοδοτηθεί τόσο η Νιάρχου, όσο και ο δρόμος Βογιάννου-Πανηπειρωτικό. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι χρήματα του Δήμου θα κατευθυνθούν στον οδικό άξονα και ότι «βγάζουμε τα νέα με το βίντσι» σχετικά με την κυριότητα του έργου, κρατώντας και αυτός επιφυλακτική, έως και επιθετική στάση απέναντι στην Περιφέρεια. Ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, πρότεινε να ερευνηθεί η λύση του τοπικού δημοψηφίσματος για το έργο.

Εν τέλει, ο κ. Μπέγκας τόνισε ότι η παρουσίαση της μελέτης της στο δημοτικό συμβούλιο είναι «πολιτικό ζήτημα και διακύβευμα».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back