ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

EV: Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αντιμέτωποι με τον κινέζικο ανταγωνισμό

Εικόνα του άρθρου EV: Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αντιμέτωποι με τον κινέζικο ανταγωνισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2024, 12:00
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υπό την πίεση των Κινέζων ανταγωνιστών, οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη πιέζουν σκληρά για να μειώσουν το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε να έχουν τιμές και περιθώρια κέρδους παρόμοια με εκείνα των μοντέλων ορυκτών καυσίμων, δήλωσαν στελέχη του κλάδου την Πέμπτη.

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες Stellantis και Renault προσπαθούν να αναπτύξουν πιο προσιτά EVs, τα οποία είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επιβραδυνθεί, ενώ οι αμερικανικοί γίγαντες General Motors και Ford εξέφρασαν το ενδεχόμενο συνεργασιών που θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος των EVs.

Το υψηλό κόστος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχει καταστεί σημαντικό εμπόδιο για την ευρύτερη μαζική υιοθέτηση των αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αγωνιστεί να συμβαδίσουν με την Tesla, τον κορυφαίο κατασκευαστή EV στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, αλλά τα κινεζικά μοντέλα χαμηλότερου κόστους έχουν αυξήσει τα επίπεδα ανταγωνισμού.

Η άφιξη των φθηνότερων κινεζικών EVs έδωσε νέα ώθηση στις συνεχιζόμενες προσπάθειες των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών να αναπτύξουν πιο προσιτά μοντέλα. Η BYD και άλλοι κατασκευαστές φθηνών κινεζικών EV επιταχύνουν τις εξαγωγές οχημάτων στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές και οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φοβούνται ότι οι εταιρείες αυτές θα δημιουργήσουν εργοστάσια στο Μεξικό για να στέλνουν EV στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τόσο οι αμερικανικές όσο και οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια λεπτή ισορροπία, όπου πρέπει να μειώσουν τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά πρέπει πρώτα να μειώσουν το κόστος για να επιτύχουν τα κέρδη που επιδιώκουν οι επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3